Evenimentul cultural dedicat celor 55 de ani ai Centrului de Cultură Botosani si Obiceiurile de Iarna ”Din străbuni din oameni bun” au fost ANULATE

8 noiembrie 2023 | Local

Veste trista pentru iubitorii culturii botosanene! Festivalul-Concurs al Romanței, al Cântecului de Petrecere și al Cântecului Satiric ,,George Hazgan”, precum si evenimentul cultural dedicat celor 55 de ani de activitat ai Centrului de Creatie Botosani au fost anulate, ca urmare a Ordonantei de Urgenta date de Guvernul Romaniei privind unele masuri de austeritate.

Mai mult de atat, nici Obiceiurile de Iarna ”Din strabuni, din oameni buni”, nu vor mai avea loc. Evenimentul care strange sute de botosaneni in centrul municipiului Botosani a fost anulat. Anuntul a fost facut chiar de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

”Dragii noștri, din păcate, venim în fața voastră cu câteva vești triste. Din motive obiective, care nu reflectă voința noastră, vă anunțăm că Festivalul-Concurs al Romanței, al Cântecului de Petrecere și al Cântecului Satiric ,,George Hazgan” din acest an se anulează. De asemenea, tot ce am pregătit deosebit pentru aniversarea celor 55 de ani ai CJCPCT Botoșani se anulează. Am muncit mult, ne-am zbătut și ne este greu să acceptăm situația provocată de legile și ordonanțele recente. Totodată, vă înștiințăm că nici Festivalul-Concurs Coral de Colinde și nici mult așteptatul Festival al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ,,Din străbuni, din oameni buni” nu se vor mai desfășura în acest final de an la Botoșani! Sperăm ca anul 2024 să fie un an mai bun și mai blând decât anul 2023 cu domeniul cultural!” – Echipa CJCPCT Botoșani.

Iustina Irimia-Cenusa, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, spune ca i se rupe sufletul ca vine cu astfel de vesti, mai ales ca a inceput deja pregatirea pentru finalul de an.

”Nu puteți înțelege cât ma doare să dăm aceste vești! Am încercat din răsputeri să nu fie așa. Pregătisem ceva deosebit pentru finalul de an. Tezaur folcloric revenea la Botoșani după 17 ani. Festivalul de Romanțe se relua după 4 ani. La Festivalul de Colinde pregătisem un recital deosebit. La Datini și Obiceiuri de Iarnă aveam mulți invitați din alte zone. 😔 Mi se rupe sufletul când știu cât am muncit și cât am crezut până în ultima clipă că vom putea realiza tot ce ne-am propus. Mulțumesc tuturor celor care ar fi trebuit să fie implicați în activitățile centrului! 😔 Iată că, din nou, vremurile sunt potrivnice culturii!”, a precizat Iustina Irimia-Cenusa.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: