GALERIE FOTO cu parada militară, de la Botoșani, cu ocazia Zilei Naționale a României!

1 decembrie 2023 | Local

Sute de botoșăneni s-au strans in centrul orasului pentru a participa la manifestarile organizate de autoritati cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. 

După ce in Centrul Istoric a avut loc intonarea Imnului National, slujba religioasă și depunerea de coroane si jerbe de flori, evenimentul s-a mutat pe strada Cuza Voda, acolo unde a avut loc parada militara.

Cei mai bucurosi au fost copiii, care au putut urmari soldatii, politistii, jandarmii sau pompierii botoșăneni, dar si tehnica de interventie, in cadrul defilarii Detașamentului de Onoare.

1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor.

În urmă cu 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: