INCENDIU la Băiceni! Pompierii au intervenit cu două autospeciale – FOTO

5 octombrie 2023 | Local

Un incendiu violent a izbucnit, aseară, într-o gospodărie din localitatea Băiceni, unde un adăpost de animale și un depozit de furaje au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, au ajuns la fața locului, în cel mai scurt timp, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardeau generalizat adăpostul de animale și apoximativ 20 de tone de furaje și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la casă și alte construcții din gospodărie.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor, pompierii militari, dar și voluntarii Servicului Voluntar pentru Situații de Urgență Curtești, au intervenit aproape patru ore.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:
▪️verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
▪️nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
▪️nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
▪️nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;
▪️nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: