La 90 de ani, neurochirurgul Leon Dănăilă a lansat o carte pe înțelesul românilor, „Neuroplasticitatea: Secretul longevitatii creierului”: ”Mă simt profund onorat”

24 noiembrie 2023 | Local

Prof. acad. dr. Leon Danaila sau „sculptorul de creiere”, asa cum este supranumit, are la activ peste 40.000 de operatii si figureaza, alaturi de Einstein, printre cele 500 de genii ale secolului al XX-lea. Neurochirurgul a anunta ca a publicat o noua carte, „Neuroplasticitatea: Secretul longevitatii creierului”. El are varsta de 90 de ani și este 

”Astăzi(n.red. ieri) marchez un moment special în călătoria mea profesională și personală, pe care, cu inima plină de emoție și recunoștință, vreau să-l împărtășesc cu voi. Este vorba de lansarea noii mele cărți, „Neuroplasticitatea: Secretul longevității creierului”, apărută la editura Bookzone. Deși am publicat peste 60 de cărți și tratate medicale, lucrarea proaspăt ieșită din tipar are o însemnătate deosebită: este prima carte care vi se adresează vouă, și nu specialiștilor, scrisă într-un stil accesibil cu gândul la bunăstarea și prețuirea tuturor românilor. Nu este doar rodul a zeci de ani de studii și practică, dar este și o punte între mine și voi, cititorii, care împărtășiți interesul pentru misterul, frumusețea și sănătatea minții umane.

Am pornit pe acest drum într-o familie modestă, unde cărțile erau un lux. Curiozitatea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți m-au ghidat spre medicină, o pasiune ce s-a transformat într-o viață dedicată neurochirurgiei și cercetării. Am realizat peste 40000 de operații, toată viața am luptat pentru dreptate, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte și din pasiunea mea. Această carte este, într-un fel, o datorie de onoare față de toți pacienții și studenții care mi-au traversat viața și m-au învățat la fel de mult pe cât am putut să le ofer eu. Dacă cineva vrea să fie cunoscut după ce moare, trebuie să facă ceva care merită să fie scris, sau ceva care merită să fie citit.

După cum a spus Dostoievski, cartea este cel mai solid monument, chiar dacă este făcut din hârtie. Cartea lansată astăzi(n.red. ieri) este mai mult un strigăt decât o șoaptă, care dezvăluie pilonii esențiali ai îmbătrânirii sănătoase și active. Este o invitație la cunoaștere, la înțelegerea potențialului extraordinar al propriului creier și la descoperirea căilor prin care putem prelungi sănătatea și agilitatea acestuia. Pentru că fiecare dintre noi are puterea de a-și modela creierul și destinul prin alegerile pe care le face în fiecare zi. Mă simt profund onorat că prin intermediul ei pot atinge acum inimile și mințile a cât mai mulți români și sunt plin de speranță că va fi benefică tuturor celor care se decid să o citească”, a scris Leon Dănăilă pe Facebook.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A CUMPARA CARTEA!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: