Medicul care a fost de garda in noaptea in care Alexandra a decedat, SUSPENDAT din functie pana la finalizarea anchetei

21 august 2023 | Local

foto: antena 3

Conducerea Spitalului Judetean Botosani a anuntat astazi ca in urma anchetelor preliminarii s-a luat decizia suspendarii provizorii a medicului de garda care se afla in noaptea de joi spre vineri la Maternitatea Botosani, atunci cand Alexandra Ivanov a murit in chinuri strigand dupa ajutor.

In plus, o asistenta si o infirmierea au fost si ele suspendate tot pana la finalula anchetei.

Conducerea Spitalului Mavromati a mai anuntat o serie de masuri si anume:

  • Dispunerea unui audit medical extern care sa evalueze cu celeritate activitatea si procedurile medicale aplicate in cadrul Secției Exterioare Obstetrica-Ginecologie
  • Au fost puse la dispozitia organelor de ancheta toate  inscrisurile medicale existente la nivelul sectiei
  • Au fost sesizate  Comisia de disciplina si  Consiliul etic al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani pentru elucidarea cazului
  • Inaintarea unui Raport catre Colegiul Medicilor Botosani si OAMGMAMR Filiala Botosani cu rezultatele preliminare ale anchetei in desfasurare pentru luarea de masuri pe linie profesionala.

Va reamintim ca Alexandra Ivanov, in varsta de 25 de ani, mama a trei copii, si-a pierdut viata vineri dimineata, dupa ce o noapte intreaga a cerut ajutorul cadrelor medicale, dupa ce, gravida fiind, a pierdut sarcina. Detalii aici. 

Alexandra a fost inmormantata astazi, iar la funerarii au participat foarte multi botosaneni. Duminica seara, peste 300 de persoane din Botosani au organizat un protest in fata Maternitatii si au cerut sa se faca dreptate pentru Alexandra.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: