PELERINI botoșăneni blocați în RĂZBOIUL din Israel: ”Suntem în fața Bisericii Mormântului Sfânt. Nu mai avem cazare” – FOTO

10 octombrie 2023 | Local

Un grup de 46 de pelerini din Botoşani, însoţiţi de preotul Cristian Buhaciuc, au rămas în Israel după atacul demarat de gruparea Hamas. Botoşănenii se aflau la Ierusalim pentru un pelerinaj în locurile sfinte.

„Am fost astăzi (luni, n.r.) în Ierusalim și au explodat șapte rachete, interceptate în aer de armata israeliană, cu ajutorul scutului anti-aerian. Suntem cazați în Bethlehem și noaptea se aud foarte multe avioane de vânătoare, care merg spre Fâșia Gaza probabil”, a povestit preotul Cristian Buhaciuc pentru Europa Liberă.

Ulterior, in mediul online, pe pagina de Facebook ”Biserica Ortodoxa Romana Ierusalim” a aparut un mesaj prin care se anunta ca pelerinii din Botosani sunt in drum spre casa. Total fals, dupa cum au ractionat chiar botosanenii aflati in Ierusalim.

“Aceasta informație este falsa. Nu suntem in drum spre Romania. Nu este sigur dacă vom pleca nici maine. Suntem mințiți atat de agenție cât și de guvern și consulat! Nu se face nimic pentru repatrierea noastră! Nu se raspunde la telefon. Din cauza ca am fost sfătuiți sa continuam programul am fost prezenți la un conflict ce a dus la folosirea de spray cu piper care ne-a afectat pe toți. Ne-au adus din Ierusalim înapoi in Bet Lehem, Palestina, alarmele de urgentă suna peste tot. Nu va încredeți in media, va rugam distribuiti sa putem ajunge acasa! Nu ni s-au plătit biletele de avion! “, a scris pe Facebook Bianca, cea care se afla alaturi de parintele Cristian Buhaciuc.

Redactia Top Botosani a luat legatura cu Bianca, care ne-a declarat ca ”Totul este in stand by (in așteptare) momentan. În sfarsit s-a auzit la ambasada de noi. Suntem în fata Bisericii Mormântului Sfânt. Nu mai avem cazare și trebuie sa asteptam sa mergem la aeroport, pentru ca dacă biletele nu sunt emise nu putem pleca și nu putem intra in aeroport”. 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: