Șase botoșăneni, printre care o femeie, au depus Jurământul Militar în calitate de soldați gradați rezerviști voluntari – FOTO

11 noiembrie 2023 | Local

Depunerea jurământului militar reprezintă un act de loialitate și devotament față de țară, simbolizând pregătirea și hotărârea fiecărui militar de a servi și a apăra valorile și interesele naționale. Este un pas semnificativ în drumul către responsabilitatea, onoarea și dăruirea de sine în slujba țării.

După o perioadă intensă de instrucție, vineri, în data de 10 noiembrie au avut loc ceremonii de depunere a Jurământului Militar pentru soldații gradați rezerviști voluntari ai Batalionului 151 Infanterie „Războieni” din Iași, ai Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani, ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareșal Jozef Pilsudski” din Piatra Neamț și ai Batalionului 631 Tancuri „Oituz” din Bacău.

Printre rezervistii care au depus juramantul se numara si sase botosaneni, din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”. Soldații gradați rezerviști voluntari, seria octombrie – noiembrie 2023, au primit botezul focului în Poligonul automatizat Copălău, unde premergător ședințelor de tragere aceștia au executat și un marș tactic.

”Soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari sunt cetăţeni români care consimt, pe baza unui contract încheiat cu unităţile militare, pe durată determinată, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale, să îndeplinească funcţii militare în structurile forţelor destinate apărării.”, se arata in Art. 53 din Legea 384/2006.

La depunerea jurământului a participat si prefectul Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului in teritoriu.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: