Un botoșănean și-a pierdut viața în Lacul de acumulare Stânca-Costești. A fost găsit de scafandri după 7 ore – FOTO

23 iunie 2023 | Local

Joi la prânz, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 40 ani, care a intrat în apele Lacului de acumulare Stânca-Costești și nu a mai ieșit la suprafață. Din primele informații, acesta era cu un prieten, care a încercat să îl salveze. Nu a reușit și a sunat la 112 după ajutor.
La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești cu o barcă, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, cu o ambarcațiune, precum și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani.
De asemenea, a fost solicitat și sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Judeţului Neamț, pentru a completa echipa de scafandri.

Bărbatul dispărut în apele lacului de acumulare Stânca – Costești a fost găsit de scafandri, după mai bine de șapte ore de căutări. Din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au declarat decesul.

Pentru prevenirea unor astfel de tragedii vă recomandăm:
▪️frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
▪️evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
▪️evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
▪️nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
▪️nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
▪️nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
▪️nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
▪️echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.
Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: