Un indrăgit preot din Botoșani a devenit DOCTOR în Teologie – FOTO

20 septembrie 2023 | Local

Un preot din municipiul Botosani a devenit doctor in teologie. Este vorba despre Teodor Cenușă, preot al Bisericii Militare Botoșani, unul dintre cei mai iubiti si apreciati duhovnici din Botoșani.

Anuntul a fost facut chiar de sotia sa, Iustina Irimia-Cenușa, una din ”Fetele din Botoșani”, interpreta de muzica populara la fel de indragită de botoșaneni.

”De astăzi, în familia noastră avem un Doctor. Un Doctor în Teologie. Deși doctor de suflete e de aproape 9 ani…. Felicitări, dragul meu pr. dr. Teodor Cenușă! Ne ești zilnic pildă de iubire, de jertfă, de asumare, de determinare și de multe lucruri mărețe făcute cu senin în suflet, cu echilibru în minte și cu drag de viață și ne inspiri în cel mai bun și sincer mod! Nu pot să nu amintesc că în acești ani tu nu ai făcut doar doctoratul, ci ai devenit tată, ai finalizat a doua licență, ai sfințit biserica din Parohia Coștiugeni, ai promovat examenul de preot militar al Botoșaniului, te-ai implicat într-o mulțime de activități, ai avut o mulțime de responsabilități și atribuții, ai fost păstorul multor suflete, dar, mai presus de toate, ai fost stâlpul familiei noastre. Numai noi și Bunul Dumnezeu ne știm frământările, neodihna, lacrimile, neputințele și suferințele, dar iată că sunt zile în care totul are rost și te bucuri de rezultate! Nu pot spune că sunt mândră de tine, pentru că întreaga contribuție îți aparține, tu ești cel care a muncit pentru toate aceste rezultate deosebite, dar sunt foarte bucuroasă pentru tine și lângă tine! Felicitări și mulțumiri pentru toate!”, a spus Iustina Irimia-Cenușă.

Părintele Teodor Cenușă a fost parohul Parohiei ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” Coștiugeni, Albești, timp de șapte ani, după care a fost admis cu brio în cadrul unui concurs organizat de Patriarhia Română, în colaborare cu M.Ap.N., fiind numit preot militar al Garnizoanei Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: