Un polițist din Botoșani a fost reținut pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție

9 iunie 2023 | Local

Agentul de poliție din cadrul Biroului de Investigații Criminale Botoșani a fost reținut și este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni. Bărbatul ar fi primit mită în schimbul neîndeplinirii sarcinilor de serviciu și ar fi divulgat informații confidențiale.

Polițiștii Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, alături de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au efectuat percheziții la sediul Poliției Botoșani, dar și la domiciliul agentului implicat.

Direcția Generală Anticorupție a transmis miercuri că: „Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, au pus în executare, în cursul zilei de 06 iunie 2023, trei mandate de percheziţie domiciliară, din care unul la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani- Biroul de Investigaţii Criminale, într-un birou în care îşi desfăşoară activitatea un agent de poliţie judiciară şi două la imobile aparţinând aceluiaşi agent de poliţie situate pe raza municipiului Botoşani”.

Potrivit sursei citate, agentul este acuzat că a săvârșit infracțiuni de corupție, abuz în serviciu și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublicate.

„În cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Botoşani- Poliţia Municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă  de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetări a rezultat faptul că,  în aceste împrejurări, agentul de poliţie nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu”, a mai precizat DGA.

Instituția menționează că, în perioada noiembrie 2022- mai 2023, inculpatul a furnizat unui jurnalist de la o publicaţie locală, informaţii secrete de serviciu sau nepublice, informaţii care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele şi activitatea I.P.J. Botoşani.

În aceeași perioadă, agentul de poliție i-a divulgat altei persoane că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale ce se află în atribuțiile Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

sursa: stirilekanald.ro

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: