Verdictul medicilor legiști: De ce a murit Alexandra pe patul de spital al Maternității Botoșani?

23 august 2023 | Local

Medicii legiști au determinat cauza oficială a morții Alexandrei, femeia de 25 de ani care a murit pe patul de spital al Maternității Botoșani, după ore în șir în care a agonizat fără să fie ajutată de medici. Era însărcinată în 13 săptămâni și mai era mama a trei copii.

Alexandra Ivanov a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”, arată medicii legiști în certificatul constatator al decesului, scrie Hotnews, citat de Ziare.com.

Deși a fost internată în seara zilei de joi, timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fişa sa medicală manevre de îngrijire sau intervenţii terapeutice, arată un raport preliminar al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani.

Întrebat câte cadre medicale care erau de gardă pe secţie în acea noapte au activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului, reprezentantul unităţii sanitare a răspuns: „Sub rezerva că nu am documentele în faţă, ştiu că este vorba despre un medic, o asistentă şi personal auxiliar, trei cadre medicale”.

Verificările realizate în spital de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani au arătat că „între orele 00.45 – 07:35 nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire” în cazul tinerei femei.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: