Fetele din Botoșani au concertat în Ucraina, pentru românii de peste graniță: ”A fost o revedere emoționantă” – GALERIE FOTO

26 noiembrie 2023 | Muzica

Fetele din Botoșani, grupul format din Iustina Irimia, Simona Mazăre și Lorena Dupu, au susținut primul spectacol în Ucraina, de după începerea războiului din țara vecină, și au cântat pentru românii aflați în ”Bucovina de Nord”. 

Botoșănencele au fost invitate să cânte la Cernauti, în cadrul Galei Festivalului Internațional de Muzică Populară Românească ”Rapsodul Toadere Captari”, acolo unde tineri talentati din România, Ucraina sau Republica Moldova au participat la acest concurs de muzica populara.

Iustina Irimia Cenusa, in calitate de manager al Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, a facut parte si din juriul acestui festival, organizat de domnul Iurie Levcic, omul care de ani buni incearca sa pastreze vie muzica romaneasca in zona orasului Cernauti.

”Urmeaza un moment pentru care sunt sigur ca cel putin jumatate din oamenii din sala au venit special sa-l vada. O sa invit in scena trei privighetori. Sunt trei interprete care aduc mereu in sufletul nostru voia buna si dragostea de neam, pentru că ele canta in limba romana. Melodiile, care sunt compuse special pentru dumnealor, sunt scrise de oameni de valoare ai muzicii traditionale romanesti. Astazi, aceste melodii vor rasuna pentru sufletele dumneavoastra si ma bucur enorm ca au acceptat invitatia noastra sa vina la Cernauti.”, a spus Iurie Levcic (foto jos) atunci cand le-a prezentat pe Fetele din Botosani.

Ce au spus Fetele din Botosani:

  • ”Ne onoreaza de fiecare data sa poposim pe meleagul bucovinean de aici de la Cernauti. Revenim de fiecare data cu mare, mare bucurie si cu mare emotie, pentru ca publicul bucovinean de aici este foarte calduros si va multumim frumos”, a spus Iustina Irimia.

  • ”Am revenit la Cernăuți pentru a le cânta românilor din Bucovina de Nord. A fost o revedere emoționantă și am avut parte de un public cald, ca de fiecare dată. Dragi bucovineni, vă mulțumim pentru primirea frumoasă, pentru invitație și vă purtăm în suflet. Să fie pace și să ne revedem cu bine”, a scris Simona Mazare pe Facebook, la finalul spectacolului.

  • ”Am cântat la Cernăuți, în gala Festivalului Internațional de Muzică Populară Românească ,,Rapsodul Toadere Captari’’. Mulțumim domnului Iurie Levcic pentru invitație! Ne-am simțit extraordinar alături de publicul din Cernăuți!”, a precizat si Lorena Dupu.

Astazi, Fetele din Botosani vor canta la Bacau, in cadrul spectacolului organizat acolo de Alexandru Bradatan.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: