TOP REPORTAJ cu Andreea Tîrnaucă, botoșăneanca ce recită poezii și cântă muzică populară la doar 7 anișori: ”E un copil rar” – FOTO, VIDEO

12 noiembrie 2023 | Interviuri, Muzica, Reportaje

Din ce în ce mai puțini copii din România sunt pasionati de muzica si portul popular, insă județul Botoșani este binecuvântat de Dumnezeu cu tineri ce vor să duca mai departe tradiția românească.

TopBT.ro v-a prezentat cativa dintre cei mai talentati tineri din județul nostru printre care ii enumeram pe Elisabeta Șeremet, Codruț Știrbu, Adelina Loghin sauTeodor Gireadă, toti patru reușind să-si facă aparitia la emisiuni TV la nivel national, cum ar fi ”Vedeta populară” sau ”Romanii au talent”.

Astazi vă prezentam o copilă înzestrată cu mult talent, o fetiță cu ochi albaștri și cu o voce gingașă. Este vorba despre Andreea Tîrnaucă, in vârstă de 7 ani, care și-a sărbătorit ziua de naștere chiar ieri, pe 11 noiembrie. Andreea locuiește în comuna Cristești, județul Botoșani, fiind elevă a Liceului de Arte ”Ștefan Luchian”, în clasa I.

”Andreea este un copil sensibil, un copil muncitor, responsabil, care iubește enorm ceea ce face și vă spun cu mâna pe inimă că nu este greu deloc să lucrez cu ea. Zilnic muncește la visul ei și anume muzica. Iubește mult și școala. Nici răcită nu vrea să lipsească.

Atunci când merge la biserică îi place mult să stea la strană să cânte alături de corul bisericii. Pentru mine, ca mamă, Andreea este o binecuvântare care îmi dă putere să înfrunt orice necaz”, spune Mihaela, mama Andreei Tîrnaucă.

Andreea este nepoata Adelinei Loghin(foto sus) și spune ca a început să-i placă muzica populară încă de la 3 ani, atunci cand o asculta pe matușa ei cum repeta piesele. Încă de atunci îî cerea mamei sa o lase sa participe la repetiile Adelinei.

”Îmi place muzica populară deoarece am prins drag de la mătușa mea Adelina Loghin, iar de la bunica am prins drag de portul popular, pentru ca ea coase costume populare. Ele mi-au călăuzit pașii spre frumoasa noastră tradiție.”, ne-a declarat Andreea Tîrnaucă.

Andreea s-a pregatit cu matușa ei încă de la trei ani, iar in prezent se pregateste cu interpreta Mariana Ichim Hodan.

Copila din Cristesti mai are o pasiune aparte. Îi place sa recite poezii, pe care le reține foarte repede. Și-ar dori să mearga pe drumul muzicii populare, dar nu ar spune nu nici unei cariere în actorie.

”Dragul de poezie vine de la mama mea care îmi citea în fiecare seară. Mi-a plăcut mult și mie, iar dacă ascult de doua sau trei ori, rețin poezia. Îmi doresc enorm să merg pe drumul acesta al cântecului popular pentru a duce mai departe tradiția și a bucura cât mai multe suflete. Iubesc și actoria, iar dacă bunul Dumnezeu mă v-a ajuta aș vrea să le fac pe amândouă”, a spus Andreea pentru TopBt.ro.

Aceasta ne-a spus ca interpreta de muzica populara pe care o asculta si o îndragește cel mai mult este Iustina Irimia Cenușă. ”La mulți ani binecuvântați, scumpă Andreea! Mult succes pe drumul cântecului! Să crești frumos!”, este mesajul transmis de Iustina Irimia prin intermediul site-ului TopBt.ro.

Este ușor sau este greu sa fii parintele unui copil talentat? La această întrebare ne-a raspuns mama Andreei, care ne-a prezentat si programul acestui copil minune.

”Este greu, dar și frumos în același timp. Aș putea spune că este o responsabilitate foarte mare, pentru că este nevoie de susținere financiară și de mult timp în care eu sa ii fiu alături, dar bucuria care mi-o sădește în suflet prin tot ce face ea, totul pare usor și cu folos. Îmi doresc mult să-i fac o piesă a ei, dar usor, usor, cu ajutorul lui Dumnezeu o să facem tot ce ne-am propus.

Anul acesta a început să studieze vioara. Marți are ora de canto, iar zilnic o oră se pregătește singurica, apoi teme. Zilnic citește câte o poveste, iar seara când se întoarce mami acasa, petrecem timp împreună la un film, la povesti”, ne-a precizat Mihaela.  

MESAJ DE LA TEODOR GIREADĂ: Deea e de o veselie și o inocența cum rar intalnesti. Zambetul ei molipsitor umple inimile tuturor celor care o privesc. Talentul pe care Dumnezeu i l-a dat la naștere este un dar pentru noi toți cei care o cunoaștem. Deea e un copil binecuvântat prin simpla ei prezenta pe acest pământ, apoi prin talentul,frumusetea și inocența ei.

Nu ai cum sa n-o iubești pentru energia și bunatatea pe care ti-o transmite. Și asa cum îmi spune colega mea de cantec, Elisabeta, eu nu prea ma lipesc de cei mici, dar Deea mi-a intrat în suflet și mi-e tare dragă. O admir pentru frumusețea copilului care este, atât exterior cât și interior. Ii doresc tot binele din lume, o copilărie de poveste, sănătate și succes în tot ce destinul ii pregătește. Si cred cu tărie ca destinul ei este sa ne facă mai buni prin prezenta ei. Te iubim,Deea dragă!”

MESAJ DE LA ELIBETA ȘEREMET: ”Andreea Tîrnaucă este un copil rar! Pe lângă calitățile specifice frumoasei perioade a copilăriei și anume: puritatea, jovialitatea și gingășia, Andreea este foarte talentată în ce privește muzica populară și consider că întrunește toate calitățile necesare ale unui copil care își dorește să pășească pe acest drum, al promovării tradițiilor românești prin muzica populară și transmiterea acestora următoarelor generații.

Glas cristalin și duios, dicție, carismă și prezență scenică. Asta am admirat fiindu-i alături cu ocazia zilei aniversare la postul de televiziune Tele’M-Botoșani. O prețuiesc pe Andreea și pentru că regăsesc în ea o versiune de a mea din copilărie. Ori de câte ori voi putea și voi avea ocazia, îi voi fi alături și o voi susține cu mare drag! Succes, Andreea, în drumul pe care ai pornit! Bunul Dumnezeu să îți călăuzească pașii, iar orizonturile să îți fie mereu luminate!”

MESAJ DE LA LUCIAN BORFOTINĂ (primar comuna Cristesti): ”Andreea este un copil care face cinste comunei noastre. Foarte talentata si cu o memorie incredibila. Chiar daca inainte de a urca pe scena are emotii normale la varsta ei, atunci cand ajunge pe scena da tot ce e mai bun. Ne mandrim cu astfel de copii, care duc mai departe muzica populara moldoveneasca. Ii urez un sincer LA MULTI ANI si ii doresc sa realizeze tot ce-și propune. Trebuie doar sa munceasca, pentru ca talent are”

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: