Botoșăneanca Simona Radiş, cel mai bun sportiv al anului 2023, în clasamentul Asociaţiei Presei Sportive

30 decembrie 2023 | Alte sporturi

Canotoarea Simona Radiş a fost aleasă cel mai bun sportiv român al anului 2023 în clasamentul întocmit de Asociaţia Presei Sportive.

Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România a stabilit clasamentul celor mai buni sportivi ai anului care se încheie, în funcţie de performanţele înregistrate în competiţiile internaţionale importante.

Medaliată cu aur (dublu vâsle) la Campionatele Mondiale de la Belgrad şi dublă campioană europeană (dublu vâsle şi 8+1) la Brandenburg, Simona Radiş a ocupat prima poziţie în clasament, fiind urmată de Cătălin Chirilă (canoe), cu două medalii la Campionatele Mondiale de la Duisburg, aur la 500 de metri şi argint la 1.000 de metri.

Simona Geanina Radiș s-a nascut pe 5 aprilie 1999 in comuna botoșăneană Avrămeni. Împreună cu Robert Glință a fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Împreună cu Nicoleta-Ancuța Bodnar a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj din 2019 , medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj din 2020, 2021 și 2022 și medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, Japonia în proba de dublu vâsle, stabilind un nou record olimpic cu timpul de 6:41,03.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: