ROMÂNIA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ la minifotbal! Un botoșănean a primit medalia de AUR alături de jucatori – FOTO, VIDEO

5 noiembrie 2023 | Alte sporturi

România a devenit în premieră campioană mondială la minifotbal, după ce a trecut în finala din Emiratele Arabe Unite de Kazahstan. Adversarii au condus cu 2-0, iar Romania a marcat de doua ori in minutul 49 si 50+2.

A fost 2-2 la finalul prelungirilor, iar romanii s-au impus cu 14-13 la loviturile de departajare.

Romania a facut parte din grupa D, alaturi de SUA, Spania si Sudan, reusind sa castige doua meciuri, iar un joc l-a incheiat la egalitate. Romanii au trecut mai apoi de Thailanda (7-0), Emiratele Arabe Unite (2-0) si de Ungaria (3-0) in semifinale.

Din staff-ul Romaniei a facut parte si botoșăneanul Ilie Andrici, cunoscut de ”lumea fotbalului” din Botosani. Acesta este vicepresedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Botosani, este observator al Federatiei Romane de Fotbal, dar si organizatorul campionatului judetean de minifotbal.

Ilie Andrici (foto dreapta)

In plus, Ilie Andrici este membru fondator al Federatiei Romane de Minifotbal, dar si secretarul Comisiei de Competitii din cadrul F.R.M. Acesta a facut galerie tricolorile din tribuna, iar la festivitatea de premiere a primit medalia de aur alaturi de jucatori si ceilalti membri ai Federatiei, in frunte cu presedintele Ioan Onicaș.

”Am trait la intensitate toate jocurile. Obiectivul nostru a fost castigarea Campionatului Mondial si ma bucur ca am reusit. In urma cu patru ani de zile am pierdut in semifinale cu Australia, iar acum ne-am dorit marele trofeu. Am plecat increzatori in Emiratele Arabe Unite. Avem un lot valoros, cu jucatori cu experienta, gen Alexandru Bourceanu, si am vrut sa castigam acest trofeu, pentru ca a arata ca si minifotbalul are valoare. Au meciuri cu emotii, mai ales finala, care a fost interzisa cardiacilor. Sunt mandru de acest trofeu, mai ales ca sunt membru fondator al Federatiei Romane de Minifotbal. Fac parte din conducere si pentru mine este o onoare si o mandrie. Asta da dovada ca si Botoșaniul este acolo sus, ca si la Botoșani se fac lucruri frumoase.”, a declarat Ilie Andrici pentru TOPBT.ro, a doua zi dupa castigarea trofeului.

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei este de sase ori campioana europeana, dar are in palmares si doua medalii de bronz la campionatul mondial.

FESTIVITATEA DE PREMIERE:

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: