Victorie muncită pe terenul ultimei clasate! Adelina Ungureanu si Union Volley Pinerolo au incheiat turul pe locul 6 – VIDEO

23 decembrie 2023 | Alte sporturi

Echipa de club a botoșănencei Adelina Ungureanu, Unionvolley Pinerolo, a incheiat turul campionatul de volei din Italia pe locul sase, dupa o victorie pe terenul ultimel clasate, Itas Trentino. 

Pinerolo s-a intărit în vară, dupa ce s-a salvat de la retrogradare in sezonul trecut, iar asta se vede pe teren, prin prisma rezultatelor obtinute. Echipa de langa Torino a incheiat turul campionatul cu 20 de puncte, ultimele doua obtinute aseara pe terenul ultimei clasate, asta după ce etapa trecut a smuls un punct campioanei si liderului la zi, Conegliano.

Trentino avea doar doua puncte inaintea acestui meci, dupa o victorie cu 3-2, si avea mare ”sete” se puncte. A condus pe Pinerolo cu 1-0, dupa ce s-a impus in primul set cu 25-17, insa echipa Adelinei Ungureanu a intors rezultatul si a facut 2-1, castigand urmatoarele doua seturi cu 25-17 si 26-24. In loc de 3-1, s-a facut 2-2, dupa ce echipa de pe ultimul loc s-a impus in setul patru cu 26-24.

Setul decisiv a fost cu adevarat nebun. Acesta se joaca in mod normal pana la 15, insa echipele trebuie sa joace pana cand se vor departaje la doua puncte. S-a mers cap la cap pana la 14-14, dupa care Pinerolo a facut 15-14 si avea nevoie de doar un punct pentru a castiga. Nu a fost sa fie, pentru ca Trentino a egalat si oricare dintre cele doua echipe puteau castiga.

La 20-20, Unionvolley Pinerolo a reusit sa puncteze de doua ori prin Maja Storck si Adelina Ungureanu, astfel ca a castigat meciul cu 3-2.

Pentru Pinerolo urmeaza ultimul meci al anului, pe 26 decembrie, impotriva fostei echipe a Adelinei, Cuneo, in cadrul primei etape a returului de campionat.

Botoșăneanca Adelina Ungureanu a fost declarat ”Sportiva anului 2023” de catre Federatia Romana de Volei, intr-o gala ce a avut loc la Bucuresti, pe 13 decembrie.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: