Avem echipă de EURO! România învinge Elveția după un meci perfect și termină grupa NEÎNVINSĂ – VIDEO

22 noiembrie 2023 | Sport

România va fi în urna a doua la EURO 2024! În meciul decisiv, jucat în fața 50.000 de oameni, România a învins Elveția, 1-0. Și termină grupa pe primul loc.

După ce etapa trecută și-a asigurat calificarea la turneul final din Germania, România și-a îndeplinit obiectivul în această seară. A câștigat cu Elveția, 1-0, și și-a asigurat locul 1 în grupă. Și vom fi în urma a doua la EURO 2024.

Arena Națională a fost plină cu 50.000 de fani, care au venit să se bucure alături de „tricolori” pentru calificarea la Euro 2024. O calificare așteptată de 8 ani, obținută cu multă suferință. Unii cred că și cu noroc. România trebuia să arate în meciul Elveția că merită să fie la anul la turneul din Germania. Toată lumea așteaptă ca echipa lui Edi Iordănescu să demonstreze că poate emite pretenții nu doar cu Andorra, Belarus, Kosovo sau Israel, ci și cu naționale mult mai bine cotate, precum cea a Elveției, chiar dacă nu cea mai bună versiune în aceste preliminarii.

După o repriză echilibrată, România a dat lovitura în minutul 50. Denis Alibec a marcat singurul gol al meciului, cu un șut din 5 metri, în fața porții goale.

România, în calitate de câștigătoare de grupă, dar nu printre cele mai bune 5 din punct de vedere al punctajului, va face parte din urna a 2-a la tragerea la sorți.

  • Urna 1: Germania (țara gazdă), Portugalia, Franța, Spania, Belgia, Anglia;

  • Urna 2: Ungaria, Turcia, Danemarca, Albania, ROMÂNIA, Austria;

  • Urna 3: Scoția, Slovenia, Slovacia, Cehia, Olanda, Croația;

  • Urna 4: Serbia, Italia, Elveția și cele 3 câștigătoare ale barajelor.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: