Conversațiile arbitrilor cu camera VAR vor fi difuzate la televiziune în fiecare săptămână

23 septembrie 2023 | Sport

În fiecare săptămână, în cadrul emisiunii „Piața de duminică seara” vor fi difuzate conversațiile arbitrilor din săptămâna precedentă din Serie A, din Italia.

Un moment de cotitură în relația dintre arbitri, informație și fani: de duminică seară, conversațiile audio dintre camera VAR și arbitrii de centru vor fi difuzate, grație unui acord semnat între Federcalcio și grupul media Dazn.

Înregistrările – din motive regulamentare – vor fi cele din runda precedentă a campionatului și vor fi difuzate în cadrul emisiunii „Piața de duminică seara”, în care vor fi analizate fazele importante ale rundei.

„Open VAR”

Primele clipuri vor fi comentate și discutate în profunzime în noul format „Open VAR”, care va avea în fiecare săptămână un invitat din partea Asociației arbitrilor italieni (Aia).

„În mod excepțional”, a precizat Dazn într-un comunicat, „reprezentantul arbitrilor va reconstitui principalele episoade ale acestui sezon fotbalistic.

„Obiectivul acestui parteneriat inovator și fără precedent, împreună cu Figc și Aia, și datorită colaborării Lega Serie A, este de a oferi tuturor fanilor o experiență și mai pasionantă a fotbalului italian„, a declarat Stefano Azzi, directorul general al DAZN Italia.

”Ne aflăm în ajunul unui moment de cotitură important în modul în care este comunicat fotbalul”, a declarat președintele FIGC, Gabriele Gravina.

Cu Open VAR dorim să contribuim la o cunoaștere profundă a regulilor jocului cel mai iubit de italieni și la o mai bună cunoaștere a lumii arbitrilor. Spațiul Figc-Aia din cadrul programelor Dazn nu se dorește a fi un ”proces al etapei”, ci o oportunitate de a înțelege, în totală transparență, cum se iau deciziile directorilor de meci într-unul dintre cele mai inovatoare și revoluționare domenii ale fotbalului din ultimii ani, care este sistemul VAR”.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: