CE PĂCAT! Juniorii U19 si U17 de la FC Botosani, retrogradati din Liga Elitelor din cauza infrastructurii. Conducerea clubului cere sprijin de la primărie – VIDEO

15 iulie 2023 | Juniori

Codrin Carausu (stanga) este produs al Academiei FC Botosani

Federatia Romana de Fotbal a retrogradat principalele grupe de juniori de la FC Botosani, Under 19 si Under 17, care nu vor mai juca din sezonul urmator in Liga Elitelor, alaturi de cele mai bune cluburi din tara.

Retrogradarea nu a fost din punct de vedere sportiv, pentru ca botosanenii au avut rezultate bune in sezonul trecut, ci din punct de vedere al infrastructurii bazelor de pregatire. FC Botosani nu s-a clasat in primele 24 de echipe in urma punctajului realizat de FRF.

Unul dintre finantatorii FC Botosani, Petru Parfenov, cel responsabil de Academia FC Botosani din cadrul Grupului Elsaco, a facut un apel catre Primaria si Consiliul Local Botosani, pentru a sprijini academia de fotbal.

Petru Perfenov

”Anul acesta a fost pentru prima data cand am fost descalificati din primele 24 de cluburi, din cauza infrastructurii. Vrem sa solicitam Primariei si Consiliului Local niste facilitati pentru academie. Academia FC Botosani nu este a lui Elsaco, este a orasului, a judetului. Am creat conditii pentru ca sute de copii sa nu aiba alta alternativa la internet, jocuri, fel si fel de tentatii care devin ca o boala. I-am adus la fotbal. Academia FC Botosani a devenit o atractie pentru copii din tara, din Craiova, din Arad, chiar si din Bucuresti, care vor sa participe cu noi la competitii.

Pentru asta as avea rugamintea si speranta ca Primaria si Consiliul Local Botosani ne vor ajuta cu niste facilitati gratuite pentru academia de copii: teren gratuit pentru antrenament (Terenul de Posta), niste facilitati pentru recuparere (Cornisa), poate cu un transport. Orice ajutor este binevenit si ne dorim ca la anul sa revenim acolo unde ne este locul, in Liga Elitelor. Academia a crescut de la an la an. Fiind din Botosani, costurile cu deplasarile sunt foarte lungi.”, a declarat Petru Parfenov.

Zilele urmatoare, reprezentantii FC Botosani urmeaza sa aiba o intalnire cu primarul Cosmin Andrei, pentru a discuta despre aceste facilitati.

David Gabriel, Codrin Carausu si Narcis Ilas sunt jucatorii din cadrul academiei care au facut pasul spre echipa mare.

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: