Romania U17 merge în Turul de Elită după victoria cu Estonia. Botoșăneanul Narcis Ilaș a fost titular – GALERIE FOTO

21 noiembrie 2023 | Juniori

Reprezentativa U17 a României a învins-o pe Estonia, scor 3-0, și a încheiat pe locul 2 grupa din primul tur al calificărilor la Campionatul European U17 din 2024. Botosaneanul Narcis Ilas a fost integralist in acest meci.

Selecționata pregătită de Nicolae Roșca obținuse două remize în primele două meciuri din calificări, 0-0 cu Norvegia și 1-1 cu Franța, astfel că avea nevoie de o victorie astăzi pentru a fi sigură că încheie grupa pe una dintre primele două poziții și, implicit, merge în următoarea fază a calificărilor, Turul de Elită.

Tinerii „tricolori” au rezolvat meciul încă din prima parte. Vlad Oargă a deschis scorul în minutul 23, finalizare din fața porții după o fază minunată reușită de Alexandru Stoian, atacantul de numai 15 ani al Farului. Stoian a preluat cu călcâiul o pasă lungă, a înaintat și a șutat bine de la distanță, forțând portarul să respingă în față, la picioarele lui Oargă.

Golul 2 a venit în minutul 39 și a fost semnat de Mihai Toma, mijlocașul în vârstă de 16 ani al celor de la FCSB. Decarul naționalei a ajuns în posesia balonului undeva la 25 de metri de poartă, a depășit elegant doi jucători și a finalizat cu latul. Execuția nu a fost imparabilă, dar portarul estonian a bâlbâit mingea și a scăpat-o în poartă.

România a stabilit scorul final prin David Popa în minutul 90+9, din penalty, iar România a încheiat grupa pe a doua poziție, având în vedere că celălalt meci, Norvegia – Franța, s-a terminat cu scorul de 0-0. Atât România cât și Franța au încheiat grupa cu câte 5 puncte, dar reprezentativa din Hexagon a avut un golaveraj superior, +4 față de +3 pentru România.

ROMÂNIA: 1. Ungureanu – 13. Ilaș, 6. Racu, 5. Dumitra, 3. Techereș – 4. Laszlo – 17. Burlacu (18. Nechifor 90’+3), 11. Stoian (8. Petculescu 61′), 9. Doicaru (7. Popa 46′), 10. Toma – 19. Oargă (20. Stanciu 46′)
Rezerve: 12. Radu – 14. Tomșa, 15. Cotor, 16. Buse
Selecționer: Nicolae Roșca

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: