Un antrenor din Botoșani a mers la Academia lui Empoli, într-un schimb de experiență: ”Profund impresionat de determinarea și disciplina copiilor”

30 decembrie 2023 | Juniori, Liga 3

Antrenorul secund al echipei de Liga a III-a, FC Bacău, botoșăneanul Andrei Dumitraș, a fost pentru câteva zile într-un schimb de experiență în curtea unui club din 𝗦𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗔.

Concret, Dumitraș a fost la cei de la 𝗘𝗺𝗽𝗼𝗹𝗶 pentru a studia metodologia de antrenament, programul academiei italienilor și pentru a observa relația dintre antrenor și copii.

Fostul jucator al celor de la Ceahlaul Piatra Neamt, Steaua Bucuresti, CSU Craiova sau FC Botosani este si preparator fizic in cadrul Academiei Fotbal Club Bacău „Cristian Ciocoiu”, acolo unde incearcă să creasca jucatori romani.

„Am avut o șansă deosebită să calc pragul academiei lui Empoli, un loc de unde ies cu regularitate viitori jucători de top pentru Serie A. Experiența mea recentă în acest loc special nu a fost doar o escapadă educațională, ci și o oportunitate de a înțelege cum dezvoltarea personală poate face diferența în formarea copiilor talentați.

Am petrecut câteva zile alături de tinerii fotbaliști, urmărindu-le programul de dimineață până seara. Conversațiile cu cei implicați direct în formarea lor mi-au dezvăluit nu doar tehnici de antrenament, ci și importanța unei mentalități pozitive și a implicării constante.

Am fost profund impresionat de determinarea și disciplina copiilor în fața cerințelor academiei. Fiecare tânăr fotbalist știe că succesul vine la pachet cu efortul și dedicarea, iar faptul că sunt acolo, arată dorința lor de a ajunge la nivelul echipei de seniori.

Comparând această experiență cu practicile noastre, am observat atât confirmări ale lucrurilor bune, cât și aspecte pe care le putem îmbunătăți. Învățarea de la cei mai buni este principiul pe care ne bazăm în drumul nostru către a ajunge cât mai sus , conștienți că dezvoltarea continuă și seriozitatea sunt esențiale.

La final, vreau să mulțumesc Academiei Empoli pentru deschidere și inspirație. Și, bineînțeles, mulțumiri oamenilor ce susțin Proiectul FC Bacău, care înțeleg că dezvoltarea personală este cheia pentru a construi viitorul.” a transmis Andrei Dumitraș, pentru pagina oficiala a clubului din Bacau.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: