CE SURPRIZĂ! FC Botoșani obține un punct mare în Giulești, după o partidă foarte bună

29 iulie 2023 | Liga 1

FOTO: CRISTI PREDA (gsp.ro)

De ce se temea Cristiano Bergodi nu a scapat. Antrenorul italian al Rapidului spunea la conferinta de presa ca ii este frica de partidele unde pe hartie este mare favorita si asa a si fost. FC Botosani a facut uitate cele doua partide cu Voluntari si Petrolul si a fost la un pas de victorie in giulesti. 

Marius Croitoru a reusit sa le ridice moralul jucatorilor, care au inceput partida din Giulesti cu mult curaj, fara crispare, ceea ce s-a vazut si pe tabela, dar si in statistica meciului, acolo unde botosanenii au avut 6 suturi pe poarta, in timp ce Rapidul doar 3.

Dupa un sfert de ora destul de bun al Botosaiului, Rapidul a deschis scorul in minutul 15 prin Marko Dugandzic, care a executat un penalty produs de capitanul Junior Pius. In minutul 18, Pinson a trimis primul sut pe poarta, dupa care Dican a trimis putin pe langa poarta, in urma unei centrari a lui Florescu.

La pauza, antrenorul Botosaniul l-a scos pe Olinga, care nu a impresionat in prima repriza, iar in locul sau intrat Sekou Camara, iar David Grabiel l-a inlocuit pe Carausu, care nu a facut un meci rau. FC Botosani a fortat egalarea si a reusit sa o faca in minutul 51, atunci cand Dican l-a deposedat pe Iulian Cristea la mijlocul terenul, a ajuns in care si a pasat la Roman, insa mingea a ajuns la Pinson care l-a executat cu Moldovan. 

Dupa doar opt minute, FC Botosani a profitat de o noua gafa a giulestenilor, atunci cand Florescu i-a ”furat” balonul lui Cirjan si dupa o cursa de peste 50 de metri s-a oprit doar dupa a marcat pentru 1-2.

In minutul 72, Pinson a fost inlocuit cu Drole, iar in minitul 82, Rapidul a reusit egalarea, dupa ce Camara a pierdut mingea, iar gazdele au plecat pe contraatac. Costache a pasat in fata portii, iar Dugandzic a marcat pentru 2-2.

Chiar daca eu fost egalati, iar un punct in Giulesti era mai mult decat multumitor, botosanenii au vrut sa obtina cele trei puncte si au avut doua ocazii uriase pe final de meci, prin Cioiu si Camara. In ambele faze portarul Horatiu Moldovan a reusit sa apere.

S-a incheiat 2-2, iar botosanenii merita felicitati pentru acest rezultat, dar mai ales pentru joc si pentru curaj. Remarcatii acestei partide ar fi Pinson, Florescu, Seroni si Camara.

RAPID: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun – Oaidă, Al. Albu – Funsho, Cîrjan, Papeau – Dugandzic
REZERVE: Drăghia – Jr. Morais, P. Iacob, Al. Ioniță II, Borja Valle, V. Costache, Pănoiu, Kait, Emmers
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

FC BOTOȘANI: Ducan – Mutombo, Șeroni, Pius – Cărăușu, Olinga, Dican, E. Florescu, Cioiu – M. Roman I, Pinson
REZERVE: Ureche – S. Camara, Golofca, Gligor, David, Dragu, Zabou, Creț, Drole
ANTRENOR: Marius Croitoru

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: