Dinamo Bucuresti revine in Superliga dupa doar un an. FC Arges merge in liga secunda

3 iunie 2023 | Liga 1

Dinamo București a revenit în prima ligă. După ce au câștigat manșa tur cu 6-1 părea că returul va fi doar o simplă formalitate pentru alb-roșii, însă FC Argeș le-a dat ceva emoții oaspeților din această seară, câștigând cu 4-2, după ce a avut și un avantaj de trei goluri pe tabelă.

După înfrângerea cu 6-1 din tur, antrenorul piteștenilor, Bogdan Argeș Vintilă, a spus că barajul nu este încă jucat și că echipa sa poate întoarce rezultatul, o declarație care a stârnit multe zâmbete și ironii.

După primele 15 minute, însă, zâmbetele păreau să se mai fi estompat, FC Argeș conducând cu 2-0 după două goluri marcate în două minute de Tofan (14) și Jakolis (15).

Piteștenii au continuat să forțeze, însă Dinamo a primit o gură de oxigen după reușita lui Ghezali din minutul 40, francezul fiind decisiv în această dublă manșă.

Păreau că lucrurile s-au clarificat definitiv, însă dubla lui Garita din debutul reprizei secunde (47, 51) avea să reaprindă speranțele gazdelor.

Un cartonaș roșu primit de Calcan în minutul 55 avea să fie, însă, crucial pentru soarta meciului. Rămași în zece, argeșenii nu au mai putut împiedica inevitabilul, iar Pop (60) a înscris golul care a calmat definitiv spiritele.

Dinamo revine în Superliga după un sezon petrecut în divizia secundă, însă rezultatul de la Pitești arată cât de departe sunt încă alb-roșii de un nivel care să le permită să spere la mai mult în sezonul viitor.

Piteștenii rămân cu speranța că demersul lor prin care cer retragerea licenței lui Dinamo pentru prima ligă, din cauza situației financiare, va avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în cazul în care se va ajunge până acolo.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: