Închisoare cu executare pentru șoferii băuţi sau drogaţi, implicaţi în accidente mortale

9 iulie 2023 | Liga 1

Șoferii aflați sub influența alcoolului sau drogurilor vor merge direct la închisoare, dacă sunt implicați în accidente mortale. Aceștia nu vor mai putea să primească pedepse cu suspendare. Măsura se va aplica și celor care se urcă la volan fără permis și provoacă astfel de accidente.

Legea Anastasia a fost promulgată, după cum a anunțat senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului:

„Astăzi a fost promulgată Legea Anastasia. Scoate cheia din contact dacă ai consumat. Nu mai au nicio scăpare – închisoare cu executare. Beat, drogat, fără permis, la volan, dacă ucizi, mergi la închisoare.

Începând de astăzi, oricine folosește mașina ca pe o armă, omorându-și semenii, băut, drogat sau fără permis, va face închisoare. Cu executare. Nicio instanță nu va mai putea da o sentință cu suspendarea executării pedepsei.”, spune Cazanciuc.

Proiectul a fost inițiat de fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, după ce o fetiță pe nume Anastasia a fost spulberată chiar în fața casei de o șoferiță fără permis. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata mortalității în accidentele auto.

Robert Cazanciuc, fostul ministru al Justiției: ”Eu nu vrea să ajungă nimeni la închisoare. Dar cei care se urcă la volan fără permis, băuți sau drogați, trebuie să știe, în situația producerii unor accidente mortale….citeste mai mult pe Euronews.ro

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: