Ion Crăciunescu a analizat faza controversată din FC Botoșani – FCU Craiova și a dat verdictul

6 august 2023 | Liga 1

FCU Craiova a învins-o pe FC Botoșani, scor 1-0, în runda cu numărul 4 din Superliga. Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu (72 de ani) a analizat cea mai fierbinte fază a partidei.

În minutul 30, Dican și-a încercat norocul cu un șut de la mare distanță. Popa a respins în față, direct la Mihai Roman II. Atacantul Botoșaniului a recentrat în fața porții. Lorenzo Paramatti a blocat cu mâna, iar Iulian Călin a fluierat lovitură de la 11 metri. În urma unei lungi analize VAR, „centralul” Iulian Călin a dat verdictul: ofsaid și penalty anulat pentru moldoveni.

Ion Crăciunescu crede însă că Mihai Roman II nu a fost poziție în afara jocului. Moderatorul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport, Radu Naum, a spus că are informații conform cărora softul care ajută la identificarea pozițiilor de ofsaid nu a funcționat la Botoșani.

„Mie nu mi s-a părut că a fost ofsaid. Din această imagine, jucătorul din albastru, din centru, este mai aproape de propria poartă. O fază de genul tot puteau să vadă din camera VAR. Nu înțeleg! Nu e nicio problemă dacă nu au putut trasa liniile, dar au au avut faza asta? Tușierul este bine poziționat. Noi nu vedem portarul. Mulți probabil că o să zică că «e numai un jucător între el și poarta adversă» Portarul este pe linia porții și nu se vede. dar jucătorul în alb este scos din ofsaid de apărătorul din zona centrală, care este în zona semicercului. Dacă ne uităm și la distanța de la semicerc până la jucător nu cred că avem cum să ne înșelăm”, a precizat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: