Manchester City a câștigat Supercupa Europei, după 1-1 și 5-4 la penalty-uri cu Sevilla

17 august 2023 | Sport

Fără Gundogan, plecat la Barcelona, De Bruyne și Bernardo Silva, accidentați, City a măcinat în gol 60 de minute. Elevii lui Guardiola au avut o ocazie uriașă în startul meciului, dar după o fază fixă, când Ake a fost găsit în careu de centrarea lui Palmer. Olandezul a trimis cu pământul, iar Bonou a avut un reflex de excepție și a respins. 

Portarul marocan s-a opus apoi la șutul de la distanță al lui Grealish. Iar City parcă a amuțit. Sevilla nu le-a dat nicio șansă elevilor lui Guardiola să se apropie de poartă prin atacuri poziționale și a lovit pe contraatac. En-Nesyri, specialist la loviturile de cap, a deschis scorul prin procedeul la care excelează. S-a aflat la capătul unei centrări excelente a lui Acuna, când l-a pierdut pe drum pe Gvardiol și a trimis plasat, bară-gol. Ederson a rămas stană de piatră pe centrul porții, fără șanse să intervină.

Manchester City a continuat să atace, fără succes până în minutul 63. Între timp, En-Nesyri a ratat două șanse excelente de a duce scorul la 2-0. Mai întâi, Ocampos l-a driblat pe Walker în banda stângă, a avansat până în colțul careului advers și i-a pasat perfect lui En-Nesyri.

Marocanul a șutat în forță fără preluare direct pe centrul porții, de unde Ederson a reușit să respingă. Apoi, atacantul a fost lansat în careu, însă Ake i-a închis unghiul, și l-a forțat să tragă pe lângă poartă.

De nicăieri, City a egalat prin surpriza lui Pep, Palmer. Rodri a inventat o pasă peste apărarea adversă, iar tânărul englez l-a învins pe Bounou cu o lovitură excelentă de cap și a egalat. El marcase și în Supercupa Angliei, cu Arsenal, cu un șut plasat perfect din afara careului.

Putea fi 1-1 doar pentru un minut, pentru că în scenă a intrat din nou En-Nesyri. Marocanul a scăpat singur cu Ederson, însă l-a luat la țintă pe brazilian.

Supercampioana, decisă la penalty-uri

Finalul de meci a fost aprins, ambele echipe au dominat pe rând și au căutat să câștige în timpul regulamentar și să evite penalty-urile. Nu au reușit, deși Ake putea încheia meciul în minutul 90, dar a trimis cu capul pe direcția lui Bounou.

La loviturile de departajare s-a mers cap la cap până la 4-4, cu execuții perfect din ambele tabere. Walker a executat ultimul pentru City și a marcat cu noroc, Bonou fiind la un pas de a bloca șutul. Gudelj, ultimul executant de la Sevilla, a fost singurul care a ratat. A tras în transversală și a trimis trofeul în Anglia.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: