Solistul botoșănean de muzică populară Dan Doboș marchează 25 de ani de carieră artistică cu un spectacol special intitulat „Faină-i viața”. Evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie, la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoșani.
Dan Doboș va urca pe scenă alături de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor Ioan Cobâlă”, al cărei manager este, dar și de Orchestra Națională „Lăutarii”, sub conducerea maestrului Nicolae Botgros. Prezentatoarea evenimentului va fi îndrăgita Mirela Vaida.
„Acest eveniment reprezintă munca mea de 25 de ani, pusă în scenă. Spectacolul se va numi *Faină-i viața*, acesta fiind și titlul următorului meu album. Am surprize mari pentru public. Voi avea alături de mine Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor *Ioan Cobâlă*, dirijată de maestrul Ion Oloieru, și Orchestra Națională Lăutarii, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Prezentarea spectacolului va fi realizată de îndrăgita noastră moldoveancă Mirela Vaida. Restul surprizelor vor fi dezvăluite pe parcursul zilelor premergătoare evenimentului”, a declarat Dan Doboș pentru TOPBT.ro.
Biletele pentru acest spectacol vor fi disponibile pentru achiziționare începand cu data de 29 iulie, atat la Casa de Cultura a Sindicatelor Botoșani, cat și online, pe www.iabilet.ro.
O carieră dedicată folclorului: ”M-a descoperit doamna Geta Vaida”
Născut pe 14 iunie 1976, în satul Ghireni din comuna Coțușca, Dan Doboș a demonstrat încă de la o vârstă fragedă o pasiune deosebită pentru muzică.
„Am început să cânt din clasele primare. M-a descoperit doamna învățătoarea Geta Vaida, care a dat multe aripi la mulți elevi de-ai săi, care mai apoi au zburat în lume. Pe mulți elevi i-a făcut oameni prin felul ei de a fi, prin felul de a aduce elevul alături de sufletul ei și de a-l învăța spre drumul vieții. Pe mulți doamna învățătoare i-a scos din sat și i-a învățat să zboare. O învățătoare extraordinar de bună în a preda materia claselor primare”, a povestit artistul.
Dan Doboș a fost determinat să urmeze o carieră în muzică încă din copilărie, chiar dacă părinții săi nu erau de acord cu acest lucru.
„Am participat de mic la festivaluri. Nu știu dacă luam eu premii, dar mi-a plăcut să cânt și mi-am pus în minte că trebuie să ajung la Liceul de Muzică din Botoșani, deși mama și tata nu erau de acord să fac muzică, pentru că spuneau ei că din muzică nu se câștigă bani. Eu le-am demonstrat că se poate face o meserie din muzică. Am absolvit Liceul de Muzică în 1994 și am revenit în Coțușca ca profesor de muzică suplinitor până în 1997, după care am făcut Facultatea de Muzică, secția Pedagogie Muzicală și Master în Artă Muzicală,” a spus Doboș.
Ascensiunea artistică cu ajutorul maestrului Ioan Cobâlă
Cariera sa a cunoscut o ascensiune constantă, fiind marcată de numeroase apariții în presa scrisă și emisiuni televizate.
„Colaborarea mea cu Orchestra Rapsozii Botoșanilor are o poveste interesantă. A venit maestrul Ioan Cobâlă la Coțușca la un festival și m-am prezentat în fața dumnealui, i-am spus cine sunt, m-a ascultat și mi-a spus să vin la sediu pentru a mă asculta din nou. Am fost acolo și am început colaborarea cu Orchestra Rapsozii Botoșanilor până în 1997, atunci când am plecat în armată. Cu două săptămâni înaintea finalului stagiului militar a sunat telefonul la Centrul de Recrutări Suceava.
La capătul firului era maestrul Cobâlă, care mi-a spus să vin la dumnealui după ce mă eliberez. De atunci am știut că voi fi angajat al Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, pentru că pe lângă canto, la Liceul de Muzică am făcut și trombon. Îmi place ceea ce fac și eu cred că Dumnezeu așa m-a hărăzit pe mine să fac acest lucru – să le cânt oamenilor, cu inima, cu sufletul și toată ființa mea”, a declarat Dan Doboș.
Un moment definitoriu în cariera sa a fost participarea la concursul „Moștenitorii” organizat de regretata Mărioara Murărescu, urmată de participarea la festivalul Callatis.
0 Comentarii