Aproape 80 de milioane de euro ajung, dinspre Arad, în conturile firmei Elsaco Electronic, sponsorul principal al FC Botoșani

8 februarie 2024 | Local

Licitația publică pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi a fost câștigată, în primă fază, de o asociere de trei firme care are ca lider firma Elsaco Electronic SRL, deținută printre alții de către Valeriu Iftime, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Botoșani, patron al clubului FC Botosani. Investiția se va ridica la aproximativ 80 milioane euro, scrie specialarad.ro.

Asocierea Elsaco Eletronic SRL, Elsaco Engeneering SRL și Vestra Industry SRL a depus oferta declarată câștigătoare, care vizează proiectarea și execuția lucrărilor pentru introducerea unei unități de cogenerare la CET Hidrocarburi, oferta de 397.311.113,03 lei (79,8 mil. euro) fără TVA, fiind selectată pe criteriul „prețul cel mai mic”, de la suma maximă alocată în anunțul depus pe SEAP Primăria Arad care se ridica la 402.172.105 lei (aprox. 80,8 mil. euro). Din această sumă, aproximativ jumătate este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Elsaco Electronic este deținută de Jitaru Ovidiu, Popa Doru, Iftime Valeriu și Parfenov Petru. Directorul general al Elsaco Electronic este Viorel Iliuță, fost viceprimar PNL al Municipiului Botoșani. De asemenea, Valeriu Iftime (finanțatorul FC Botoșani) urmeaza sa devină lider al filialei Botoșani a partidului.

FC Botosani urmează sa joace luni, de la ora 17:00, chiar la Arad, impotriva celor de la UTA, un meci extrem de important pentru botosaneni.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: