CURSURI SUSPENDATE din cauza viscolului! Doua drumuri judetene sunt in continuare inchise!

9 ianuarie 2024 | Local

În contextul codului galben de ninsori, viscol și polei, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat membrii Comitetului Județean pentru Situații Urgență Botoșani cu responsabilități în gestinarea fenomenelor specifice iernii, într-o ședință extraordinară, pentru a analiza situația operativă din ultimele 24 de ore și a lua deciziile care se impun.

În acest context, ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație au fost suspendate cursurile în ziua de 09 ianuarie 2024, în patru unități de învățământ din Avrămeni, Călărași, Unțeni și Răuseni, unde sunt 1.100 elevi și 110 cadre didactice. Orele vor fi recuperate ulterior.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani au fost închise circulației:
– DJ 282 H între Rediu – limita cu județul Iași
– DJ 291 K Lozna – Călinești.

Pe DN 29, Răchiți – Manoleasa se menține restricția pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Pe celelalte drumuri din județ se circulă în condiții de iarnă. În același timp, se intervine pe toate drumurile județene și naționale pentru lărgirea căilor de rulare.

IPJ Botoșani a acționat cu un dispozitiv de ordine publică adecvat situației meteorologice pe raza județului Botoșani și a acordat sprijin cu activități specifice de dirijare a traficului rutier, blocarea unor drumuri sau căi de acces, pentru a se evita înzăpezirea unor persoane.

De la instituirea codului galben de ninsori, viscol și polei, la dispeceratul integrat ISU -SAJ Botoșani au fost înregistrate 18 apeluri din partea cetățenilor care sesizau faptul că întâmpină dificultăți din cauza drumurilor acoperite de zăpadă. Cazurile au fost direcționate către pompieri, polițiștii, drumari de la Direcția de Drumuri Județene și Poduri Botoșani și de la Secția de Drumuri Naționale Botoșani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: