Fermierii botoșăneni au ieșit pe străzi: Centurile orașului Botoșani au fost blocate de tractoare si camioane – GALERIE FOTO, VIDEO

10 ianuarie 2024 | Local

Fermierii botoșăneni au organizat, joi dimineata, un protest spontan si au blocat soselele de centura din municipiul Botosani, avand mai multe nemultumiri catre guvernanti.

Acestia spun ca asigurarile au ajuns si la 3.000 de euro pe an, insa principala probleme este importul de cereale din Ucraina, care se face ”mascat” prin Republica Moldova.

O parte dintre fermieri si-au dat intalnire la intrarea in municipiul Botosani dinspre Răchiti, iar altii s-au intalnit la intrarea dinspre Catamarești-Deal. Acestia au fost asteptati de echipaje de politie si de jandarmi, care i-au controlat pe soferi, verificand daca au asigurare si daca au categoria corespunzatoare pentru a conduce tractoarele.

Imediat dupa aceste verificari, protestatarii au pornit spre zona Lebada. Cei care s-au intalnit la Rachiti au circulat pe strazile Tudor Vladimirescu – Petru Rares – Calea Nationala – Lebada, iar ceilalti au venit pe traseul Calea Nationala – Pacea – Bulevardul Mihai Eminescu  – Lebada, urmand ca de acolo sa mearga spre Hudum.

Soselele de centura au fost blocate si asta pentru ca protestatarii au circulat cu 5 km/h. Politistii au blocat intersectiile, pentru ca fermierii sa poata trece in coloana.

Scopul acestui protest este acela de a ne solidariza cu protestatarii de la Bacău, unde transportatorii şi agricultorii pleacă către Bucureşti pentru a ne exprima nemulţumirile care sunt nenumărate. Noi agricultorii suntem în pragul falimentului. Preturile cerealelor din Ucraina ne-au afectat foarte mult.

Ei spun acum că au introdus licenţa de transport pentru Ucraina, dar au făcut-o numai asa, probabil să dea bine la agricultori. Ei spun că din Ucraina nu poate importa nimeni decât cu licenţă, dar din Republica Moldova nu au interzis nici un import. La fabricile de ulei şi în portul constanţa este coadă de maşini cu floarea soarelui din Republica Moldova adusă din Ucraina.

Noi am mai facut un protest autorizat in toata tara, un protest civilizat, dar nu s-a vazut nicio schimbare. De asta am organizat acest protest spontan, iar daca guvernantii nostri nu se trezesc vom protesta in toata tara.”, a declarat Nicu Temciuc.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: