Spectacolul dedicat comunei Cristesti a continuat și duminică. Dupa ce sambata au cantat tinerii talentati, iar spre seară Cristina Munteanu, fosta solista a trupei AS XX a revenit pe scena dupa 24 de ani, duminică a fost ziua dedicata artistilor.
Dupa atatea zile de secenta, comuna Cristesti a fost binecuvantata cu o ploaie de cateva ore, care s-a oprit exact la ora 15:00, atunci cand era program sa inceapa cea de-a doua zi dedicata hramului satului.
Managerul Orchestrei Populare ”Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, Dan Dobos a cantat cateva cântece ritmate, dupa care a ajuns la sufletul celor prezenti cu piesele ”Am o palma de pamant” si ”Am o țară și-un loc drag”.
A urmat Mariana Ichim Hodan, care s-a născut chiar la Cristesti, fiind si cea care realizat dosarul depus la Ministerul Culturii, prin care județul Botoșani s-a ales cu al patrulea titlu de Tezaur Uman Viu.
Vornicul Dumitru Ganga a urcat pe scena in aplauzele celor prezenti. ”Ii multumesc doamnei Mariana, pentru ca altfel eram ca o piesa ruginita. Timp de 45 de ani am fost vornic la nuntile celor din Cristesti”, a spus cel mai nou Tezaur Uman Viu al Botoșaniului.
Loredana Călin i-a incantat si ea pe cristeșteni cu piesele ”Din Moldova Mare”, ”Am barbat jos pălaria”, ”Ista-i joc din Botoșani” sau ”Toate vârstele, la joc”.
”2007, anul minunat în care l-am cunoscut pe maestrul Ioan Cobâlă, cel care a fost mentorul meu pentru toți anii următori. Printre cele mai importante sfaturi pe care le-am primit de la maestru, sunt: ”cântă tu!”, adică să încerc să-mi așez un stil propriu pe cântece, și un alt sfat, la fel de important, să urmez studiile universitare la Academia de Muzică din Cluj și cursurile modulului de Muzică vocală tradițională cu Prof. Univ. Dr. Ioan Bocșa. Sfaturile maestrului au fost lege pentru mine.”, spunea Loredana Călin intr-un interviu pentru TOPBT.ro, amintindu-si de sfaturile primite de la dirijorul Ioan Cobâlă, la inceputul carierei.
Băcăuanca Diana Sârbu a venit la acest spectacol cu piese noi precum ”Ista-i joc de la Bacau”, ”Cine ciobanaș iubești”, dar și cu piesa care a facut-o cunoscută in toata Romania, ”Amintirea cerne”.
Bucovineanca Angelica Flutur a încins atmosfera si i-a scos la dans pe toti cei prezenti. ”Sus pe Muntele Ciumârna”, ”Jocu’ lu’ badea Cocarta”, ”Ilenuță”, ”Ce frumos mai zice struna” au răsunat pe terenul din fata Centrului Cultural ”Theodor Kristesku”.
Interpreta de muzică populara s-a aflat pentru prima oară la Cristesti.
Ion Glodea, fost membru al Ansamblului ”Plăieșii” a înființat in urma cu ceva timp Ansamblul Folcloric ”Codrenii”, iar acești au ajuns si la Cristesti, cu cinci solisti vocali si cinci instrumentisti, după care au urcat pe scena cele mai asteptate fete, ”Fetele din Botoșani”.
Iustina Irimia, Lorena Dupu si Simona Mazăre au avut un program de o ora, timp in care au cantat celor din Cristesti cele mai cunoscute piese, atat din cadrul grupului, cat si piese din repertoriul personal.
Asadar, pe langa celebra melodie ”Hai la Botoșani”, care a ajuns la 7 milioane de vizualizari, ”Fetele din Botoșani” au cantat si ”Asa-s moldovencele”, care este acum cea mai cunoscuta piesa a lor, cu 11 milioane de vizualizari.
Cele ”Trei cumetre bune” au plecat de la Cristesti aproape de ora 22:00, inainte ca târgovișteanul Cristian Rizescu sa urcel si el pe scena.
Cele doua zile de spectacole au fost prezentate de Diana Penciuc, interpreta de muzica populara, iar petrecerea s-a incheiat abia dupa focul de artificii pregatit de Primaria comunei Cristesti, condusa de primarul Lucian Borfotină si viceprimarul Liviu Stănuc.
0 Comentarii