Botoșăneni prezenți la ”POTCOAVA DE AUR 2024”. Trofeul din acest an a ajuns la Alexandru Brădățan – FOTO, VIDEO

19 mai 2024 | Muzica

Loredana Călin și ”Fetele din Botoșani”, grup format din Iustina Irimia, Lorena Dupu și Simona Mare, au fost alături de maestrul Nicolae Botgros și Orchestra Națională ”Lăutarii” din Chișinău pe scena de la Sala Palatului din București, în fata a peste 4.000 de persoane, în cadrul Festivalului ”Potcoava de Aur 2024”.

Cei mai buni artisti din Romania sunt invitati an de an in cadrul acestui spectacol impresionant printre care enumeram pe Zdob și Zdub, Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Andreea Haisan, Fetele din Botosani, Grigore Gherman, Loredana Călin, Georgiana Lobonț Gabriel Dumitru, Ion Paladi, Mioara Velicu, Maria Beatrice Băndoiu, Oana Bozga-Pintea, Oana Tomoioaga sau Paul Ananie.

Trofeul din acest an, dedicat muzicii populare românești, a ajuns la Alexandru Brădățan. In anul 2018, ”Fetele din Botoșani” primeau trofeul POTCOAVA DE AUR.

”A fost minunat! Unul dintre cele mai mari evenimente de muzică tradițională din întreg arealul românesc! O organizare impresionantă, pentru care îl felicităm pe domnul Alexandru Cibotaru!  Iar publicul, ca de obicei, la înălțime! Vă mulțumim că ați achizionat bilete și mulțumim pentru modul în care ne faceți să ne simțim! Sunteți extraordinari!

Parte din recunoștință se îndreaptă către Orchestra Națională ”Lăutarii” din Chișinău și maestrul Nicolae Botgros, care, după 5 ore de repetiții, au stat în scenă încă 5 ore să acompanieze toți artiștii din spectacol! Ne închinăm în fața voastră, stimați muzicieni!

Unii poate au uitat, așa că le amintim: Fetele din Botosani au câștigat primul trofeu ,,Potcoava de Aur” din palmaresul artiștilor români, într-una dintre cele mai emoționante ediții, desfășurate pe 1 decembrie 2018 la Chișinău, ca urmare a clasării în topul preferințelor publicului ascultătorilor Noroc Media la momentul respectiv.

Felicitări tuturor colegilor noștri de scenă și, în mod special, lui Alexandru Brădăţan, pentru câștigarea trofeului la categoria Muzica Populară din acest an! Așadar, mulțumim Lui Dumnezeu pentru tot ce ne rânduiește să trăim! POTCOAVA va reveni cu surprize.”, a scris Iustina Irimia pe Facebook.

Alături de cele patru interprete de muzică populară din județul Botoșani, la finalul spectacolului au urcat pe scena Codruț Știrbu și Denisia Sânduleac, cei care cu o zi înainte au participat la editia a II-a a Concursului de Muzică Populară ”Potcoava de Aur, iar asta ne arată că muzica populară din județul nostru este pe mâini bune.

”Atât de onorată sa cânt alături de Orchestra Națională ”Lăutarii” din Chișinău, în cadrul concursului Potcoava de Aur ! Nu am cuvinte care să exprime ceea ce trăiesc, dar voi aduce mereu mulțumire lui Dumnezeu pentru harul pe care mi l-a dăruit și pentru părinții care fac eforturi și mă susțin mereu!”, spus Denisia Sanduleac.

GALERIE FOTO:

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: