Festival-Concurs de Muzică Tradiţională Instrumentală, în memoria violonistului „CONSTANTIN LUPU” – PROGRAM

9 iulie 2024 | Muzica

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul-Concurs de Muzică Tradiţională Instrumentală „CONSTANTIN LUPU” în zilele de 3 şi 4 august 2024, în Municipiul Botoşani.

Festivalul îşi propune să aducă un omagiu folcloristului, dirijorului şi violonistului Constantin LUPU (1951-2013). Personalitate remarcabilă a muzicii populare româneşti, acesta a cules şi a interpretat folclor din zona Botoşanilor vreme de peste 40 de ani.

Urmarea acestor căutări este volumul numit „Folclor muzical instrumental din judeţul Botoşani”, unde găsim mai bine de 300 de melodii originale. În paralel cu activitatea de cercetare folclorică, iniţiază şi dezvoltă Taraful „Datina”, unde el însuşi cântă la vioară şi dirijează în acelaşi timp.

Taraful „Datina” a avut un succes răsunător, acesta înregistrând două CD-uri şi ducând muzica tradiţională din Botoşani pe nenumărate scene ale lumii, în turnee efectuate în Europa, Africa, Asia şi America de Nord.

Manifestarea cultural – artistică se va desfăşura pe două secţiuni, după cum urmează:

Secțiunea Tarafuri (3 august) urmărește conservarea și promovarea folclorului muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă, stimularea celor mai talentați și valoroși interpreți ai cântecului popular românesc, dar și descoperirea, valorificarea și promovarea creațiilor folclorice autentice.

Secțiunea Fanfare (4 august) vine în întâmpinarea celor care se dedică conservării și perpetuării folclorului muzical specific zonelor pe care le reprezintă și a promovării fanfarelor tradiționale.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: