Start al Festivalului-Concurs ”Satule, mândră grădină”, ajuns la editia a XLIII-a. Etnomuzicologul Elise Stan a fost în juriu – FOTO, VIDEO

20 mai 2024 | Muzica

Festivalul-Concurs „Satule, mândră grădină” de la Bucecea, care a ajuns la ediția a XLIII-a, a debutat astăzi, aducând în prim-plan talentele locale și regionale.

Prima zi a evenimentul a avut loc la Centrul Cultural Bucecea, concurenții fiind acompaniati de renumita Orchestră Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, condusa de  dirijorul Ion Oloieru.

În cadrul concursului, participanții și-au demonstrat măiestria în fața unui juriu de prestigiu, din care au făcut parte doamna Elise Stan, etnomuzicolog și realizator de emisiuni folclorice, dar și interpreta de muzică populară Cornelia Ciobanu. 

Concurentii au fost împărțiti in mai multe categorii: 

  • Soliști Vocali 10-13 ani

  • Soliști Vocali 14-18 ani

  • Soliști Vocali 19-30 ani

  • Soliști Instrumentiști 10-14 ani

  • Soliști Instrumentiști peste 15 ani

  • Rapsozi Populari

Între categorii, Delia Gandore, castigatoare a acestui festival in 2022, si Patrick Petrescu, castigator in anul 2023, au cantat pe scena de la Centrul Cultural Bucecea.

Mâine, festivalul continuă cu Gala Laureaților, care va avea loc în aer liber, oferind publicului o seară de neuitat. Pe lângă câștigătorii concursului, pe scenă vor urca artiști consacrați precum Angelica Flutur, Iustina Irimia și Cornelia Ciobanu. De asemenea, Grupul Vocal „Ștefan Vodă” din Republica Moldova va încânta audiența.

Festivalul „Satule, mândră grădină” de la Bucecea nu este doar o competiție, ci și o sărbătoare a tradițiilor românești, oferind participanților și spectatorilor o ocazie de a se conecta cu bogata moștenire culturală a acestei zone.

GALERIE FOTO:

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: