Tineri artiști botoșăneni, calificați în finala celei de-a doua ediții a Festivalului – Concurs ”Potcoava de Aur” – VIDEO

18 aprilie 2024 | Muzica

Festivalul „Potcoava de Aur” lansează cea de-a doua ediție a concursului destinat tinerilor interpreți de muzică populară, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, pe data de 15 mai 2024, la ora 19:00, la Palatul Național al Copiilor din București.

Concursul este dedicat tinerilor dornici să se remarce într-o competiție de nivel înalt. Acompaniamentul va fi asigurat de prestigioasa Orchestră Națională „Lăutarii” din Chișinău, iar prestația concurenților va fi evaluată de specialiști din domeniul muzicii folclorice și al etnologiei.

Printre cei care au trecut de preselecții și vor urca pe scena din București se numără doi tineri talentați din județul nostru: Codruț Știrbu din Vorona și Denisia Sanduleac din Concești. Aceștia au mai participat la diferite concursuri televizate, cum ar fi „Românii au Talent”, de la Pro TV, sau „Vedeta Populară”, de la TVR 1.

„Pentru mine este, în primul rând, o onoare să am ocazia de a cânta alături de maestrul Nicolae Botgros și de Orchestra Lăutarii din Chișinău. Este un vis ce devine realitate. Apoi, faptul de a participa la concursul ‘Potcoava de Aur’ este, în sine, un mare plus pentru viitorul meu pe care mi-l doresc cât mai frumos pe drumul muzicii populare”, a declarat Denisia Sanduleac pentru TOPBT.RO.

Câștigătorul Trofeului festivalului va primi un premiu în valoare de 5000 de lei, un cântec înregistrat în studio împreună cu Orchestra Lăutarii, precum și oportunitatea de a cânta în cadrul spectacolului „POTCOAVA DE AUR” de la Sala Palatului, în data de 16 mai.

Evenimentul este organizat de Asociația ARTIST, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Asociația Culturală Basarabia și Noroc Media Production.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: