Trofeul Festivalului Internațional de Muzică Ușoară și Populară „În suflet copii” a ajuns la Iași. Președintele juriului, Aurelian Temișan, a primit un cadou special din partea organizatorilor – FOTO, VIDEO

2 iunie 2024 | Muzica

Trofeul primei ediții a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară și Populară „În suflet copii” a fost câștigat de Cassandra Botea din Iași.

Evenimentul s-a desfășurat la Botoșani în perioada 1-2 iunie, organizat de Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Local, în colaborare cu Asociația Academiei de Arte Modus Vivendi, condusă de Ana Maria Bucșă.

Gala Laureaților, ce a avut loc duminică după-amiază, a adus pe scena de lângă Primăria Botoșani cei mai talentați copii, dar și artiști cunoscuți precum Aurelian Temișan, Doru Todoruț și Alexandru Maxim. Publicul botoșănean a aplaudat cu entuziasm prestațiile acestora.

Ana Maria Bucșă, coordonatoarea evenimentului și a peste 100 de copii în cadrul Academiei de Arte Modus Vivendi, a reușit să organizeze un festival impresionant cu peste 150 de participanți din toată țara.

Juriul a fost compus din Alexandru Maxim, finalist la Vocea României, Doru Todoruț, compozitor și membru al trupei Deepcentral, artistul Aurelian Temișan, care a fost si președintele juriului, Claudiu Bulete, compozitor, și Florin Fodor, directorul Fly Music.

Înainte de a cânta, Alexandru Maxim a oferit un discurs emoționant despre adevărata valoare a muzicii și participării la festivaluri:

„Să știți că nu contează ce premii veți lua și vă spun și de ce. Muzica este un dar de la Dumnezeu. Eu am fost finalist la Vocea României pentru că a fost darul lui Dumnezeu. Știți câți oameni talentați sunt în lumea asta și care nu au șansa să ajungă unde își doresc? Sunt enorm de mulți și vă mai spun ceva. Vă încurajez să mergeți la toate festivalurile, dar rugămintea mea este ca să le tratați ca pe niște mini-spectacole ale copiilor dumneavoastră. Nu ca pe o competiție sau un concurs. Trebuie să ne bucurăm de muzică. Fiecare festival este o oportunitate pentru copii să cânte. Părinți, încurajați-vă copilașii că poate mai greșesc pentru că ni se întâmplă tuturor să greșim. Copiii trebuie să se bucure și vor apărea mai repede rezultatele decât dacă vor lua locul 1 sau trofeul.”

Momentul a culminat când Alexandru Maxim a invitat toți copiii pe scenă și a interpretat o piesă grecească, creând o atmosferă de neuitat. (vezi video mai jos)

Aurelian Temișan a subliniat importanța mesajului lui Alexandru Maxim, menționând că și el, în cariera sa, a obținut doar două premii ca interpret:

„Spune Alex că nu sunt importante premiile pentru copii. Aiurea! Avea dreptate și vă dau un exemplu pe care îl aveți în fața voastră care are în viața următoarele premii: La Mamaia în 1989, la debut, am luat premiul tinereții pentru că eram cel mai tânăr din toată garnitura de concurenți, în Mongolia 1990 am luat premiul tinereții pentru că probabil că eram prea simpatic. Nu știu dacă eram cel mai tânăr. Și gata premiile. Eu nu am luat premii în numele meu. Felicitări Ana Maria Bucșă pentru organizare! Felicitări ție, soțului tău și echipei tale pentru că nu e ușor să faci un festival.”

În timpul evenimentului, Aurelian Temișan a fost surprins de organizatori cu un tort, în avans pentru ziua sa de naștere pe 3 iunie, când va împlini 52 de ani. Publicul botoșănean i-a cântat „Mulți ani trăiască”.

După mini-concertul oferit de Alexandru Maxim, Doru Todoruț si Aurelian Temișan, toți copiii participanți au fost premiați, iar MARELE TROFEU a ajuns la Cassandra Botea din Iași.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

1 Comentariu

  1. Rosu Antonia

    Felicitări Cassandra!❤️❤️❤️

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: