Un bărbat și-a tăiat venele într-un avion al companiei Tarom. Secretarul NATO si șeful DSU erau in avion

19 ianuarie 2024 | National

Secretatul General al NATO, Mircea Geoană, șeful DSU, Raed Arafat, și fosta ministră Rovana Plumb se aflau la bordul avionului Tarom în care un pasager s-a automutilat cu o lamă de ras.Informația a fost confirmată de Mircea Geoană, potrivit Digi24.

Incidentul șocant a avut loc miercuri noapte, într-un avion care decolase de la Bruxelles spre București.Un pasager român de la clasa economic a fost extrem de recalcitrant în timpul zborului, înurându-i și amenințându-i pe însoțitorii de bord. Când, la aterizarea pe Otopeni, a văzut că în avion urcă polițiștii chemați și cei de la serviciul de securitate al Tarom, bărbatul s-a așezat pe un loc la clasa business și și-a tăiat venele cu o lamă de ras ascunsă sub limbă la controlul de securitate efectuat la îmbarcarea pe aeroportul din Bruxelles.

”Automutilarea sa a făcut ca sângele să se împrăștie puternic în zona cabinei pentru pasagerii business până să poată interveni echipele de intervenție. (…) Controlul de securitate a fost efectuat de către sistemul de securitate belgian și se fac cercetări pentru a se vedea cum a reușit acest pasager să treacă cu acea lamă. În mod intenționat pasagerul s-a automutilat pentru a fi condus la camera de gardă a unui spital de unde să încerce să fugă”, au transmis surse Tarom pentru Digi24.ro. 

În timpul zborului, comandantul și echipajul au luat în calcul să aterizeze pe aeroporturi de proximitate faţă de ruta de zbor, altele decât cel de destinaţie. ”La această variantă s-a renunţat pe măsură ce apăreau perioade de stabilitate comportamentală şi calm manifestate de pasager, după primirea avertismentelor”, se arată în comunicatul TAROM.

Ceilalți pasageri au debarcat pe uşa din spate a aeronavei.

În urma incidentului, compania TAROM a anunțat ia în calcul să-l acționeze în instanță pe bărbatul violent, pentru descurajarea unor astfel de manifestări, dar şi pentru recuperarea pagubelor produse.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Obregia, pentru evaluare psihiatrică şi tratament adecvat. El a mai încercat să se sinucidă.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: