Botoșăneanul Narcis Ilaș a debutat la juniorii clubului Lazio Roma, bifând primele 90 de minute – FOTO

23 ianuarie 2024 | Juniori

Fostul fotbalist al celor de la FC Botosani, Narcis Ilas (16 ani), cedat la Lazio Roma inca de anul trecut, a debutat la juniorii clubului italian in partida cu Hellas Verona. 

Ilas s-a transferat la academia celor de la Lazio Roma in septembrie 2023, insa din cauza unor probleme cu actele a ajuns in Italia abia la sfarsitul lunii noiembrie, timp in care s-a antrenat cu echipa de Liga a IV-a, AS Bucecea, dar si singur.

La inceputul anului, Narcis Ilas a inceput pregatirea cu Lazio Primavera (U19), dar a fost trimis sa joace la Lazio Roma U18.

Pe data de 7 ianuarie a fost rezerva neutilizata in partida cu Cagliari U18, iar pe 21 ianuarie a fost titular in partida romanilor cu Hellas Verona, scor 0-1.

HELLAS VERONA: Troselj, Bellavigna (35’st Maroccola), Pasquali, Eyeh (32’pt Pegoraro), Spagnoli (27’st Ischia), Caneva, Devoti, Szimionas, Vermesan (component al lotului national U18 a Romaniei), Nuhu (35’st Mecenero), Soragni (1’st Capitanio).

LAZIO: Gagliano, Ferrari, Ilas, Barone, Bordoni, Silvestri, Gningue (5’st Urbano), Farcomeni (43’st Proromo), Marinaj (37’st Plutnik), Serra (37’st Cogo), Paolocci (43’st Iorio).

Finantatorul FC Botosani, Valeriu Iftime, declara la momentul transferului ca exista o clauza in contract de 200.000 de euro, daca Ilas joaca un animit numar de meciuri la academia clubului.

”Există obligația de a-l cumpăra dacă joacă niște meciuri, este o posibilitate. Copilul și-a dorit foarte mult să joace, la noi fundaș stânga sau dreapta e greu să joace meci de meci la echipa mare, iar noi o echipă a doua, la care să joace mai mult, nu avem. Plus că e o șansă foarte mare când ai o ofertă de la asemenea nivel. Dacă el e ceea ce trebuie, în doi ani de zile putem primi 200 și ceva de mii de euro de la clubul care l-a împrumutat. Dacă joacă la Lazio un anumit număr de meciuri, există obligativitatea de a fi cumpărat. Primim și niște procente la un viitor transfer. În doi ani de zile trebuie să joace vreo 20 de meciuri”, a precizat Valeriu Iftime anul trecut.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: