El e ”ARBITRUL PĂCII”. E aplaudat pentru discursurile către părinți înaintea meciurilor de fotbal ale copiilor lor: ”Au nevoie de exemplul nostru. Copiii trebuie sa fie concentrati” – VIDEO

15 februarie 2024 | Juniori

Arbitrul spaniol Ángel Andrés Jiménez dă o lecție despre valorile din sport, pe care mulți părinți par să le uite în timpul partidelor de juniori.

Potrivit presei din Spania, in fiecare week-end sunt scandaluri la meciurile de copii si juniori. Fie parintii injura arbitrii si intră pe teren, fie parintii injura adversarii copiiilor lor, dupa care se cearta cu ceilalti parinti, iar aceste lucruri nu ar trebui sa se intampla la un meci de fotbal.

Din aceasta cauza, Ángel Andrés Jiménez si-a propus sa nu inceapa partidele fara a discuta inainte cu parintii de la ambele echipe, dar si cu micii fotbalisti. Acesta a ajus viral in Spania in urma cu doi ani, insa de atunci si pana in prezent a ajuns cunoscut in toata lumea, iar parintii il aplauda pentru modul cu incearca sa le ofere copiilor un meci linistit si fara presiune inutila.

„Ideea este să vă invit, pe toți, să colaborați cu noi, cu antrenorii, delegații și pentru a crea un mediu educațional și de pregătire buna. Nu trebuie să existe insulte sau țipete cum ar fi: șutează, pasează. Pentru asta exista antrenorul. Copiii trebuie sa fie concentrati si mai ales sa se simta bine pe teren, fara a simti presiune”, începe arbitrul.

Ángel a subliniat în mesajul său importanța insuflarii unor valori precum respectul copiilor pentru ca aceștia să se bucure de sportul care le place cel mai mult: „Sunt micuți și au nevoie de exemplul nostru”. Pentru a face acest lucru, arbitrul dă trei reguli: „Vezi, încurajează și respectă. Și nimic mai mult . ”

„Desigur, voi face greșeli și eu, dar intenția mea este să nu fac asta. Îi voi invita și la VAR-ul onestității . Dacă greșesc și ei știu, să-mi spună. ”, a incheiat arbitrul, apoi a primit aplauze din partea părintilor.

După acest moment, arbitrul a ținut un discurs si copiilor.

Te rog să joci sincer. Dacă greșesc și știi, spune-mi. Te vei simți foarte bine făcând-o, vei vedea. Și, bineînțeles , ne vom respecta cu toții, pentru că fără respect nu există distracție .” Acesta este mesajul frumos despre „VAR-ul onestității” pe care un arbitru l-a transmis micilor fotbalisti.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: