FC Botoșani a fost reclamată la FIFA de propriul fotbalist: ”Eram ilegal în țară. M-au suspendat”

6 ianuarie 2024 | Liga 1

Camerunezul Fabrice Olinga, de la FC Botosani, a depus memoriu impotriva clubului, dupa ce acesta a fost trimis in Franta pentru ca nu mai avea dreptul de a locui in Romania.

Acesta și-a spus povestea în exclusivitate pentru iAMsport.ro, acuzand clubul ca nu a facut nimic pentru rezolvarea problemei.

„Când am semnat cu FC Botoșani, în iunie 2023, am făcut-o pe doi ani, până în 2025. Clubul a făcut demersurile ca eu să primesc permis de muncă pentru șase luni.

Pașaportul meu a expirat pe 29 octombrie. Din iunie, de când am semnat, clubul nu a mai făcut niciun demers pentru a prelungi această perioadă, iar pașaportul a expirat.

Eu stau în Paris acum, iar consulul de aici mi-a transmis că documentul a expirat. Am sunat la club, la domnul Ignat (n.r. – președintele) și mi-a zis că se va rezolva.

Nu s-a întâmplat nimic. Poliția m-a oprit în România și mi-au transmis că documentele pentru Camerun (n.r. – țara de origine) sunt bune, dar nu și cele pentru România. Practic, eram ilegal în țară. M-au suspendat”, s-a plâns atacantul.

Văzând că situația sa este una fără ieșire, fotbalistul de 27 de ani s-a adresat forului internațional pentru rezolvarea speței sale.

„Mi-au transmis că nu pot reveni în țară, în România, în următoarele șase luni. La club, la Botoșani, am trimis toate documentele, dar nu mi-a răspuns nimeni. Am depus memoriu la FIFA!

Reunirea a fost pe 4 ianuarie, dar nu m-au băgat în grup. Ar fi trebuit să fiu cu coechipierii. Aceștia nici măcar nu au emis vreun comunicat sau o postare pe social media în care să explice ce problemă am.

Vreau să rup contractul cu clubul. Le-am dat termen până pe 12, eu vreau să mă întorc la club. Dacă nu, caut o soluție să încheiem contractul.

Am vorbit cu domnul Iftime, dânsul mi-a transmis că orice problemă am, să iau legătura cu președintele clubului”, a încheiat Olinga.

Fabrice Olinga se afla pe lista jucatorilor care nu sunt doriti la echipa de antrenorul Bogdan Andone.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: