FC Botoșani trebuie să trimită Directorul Sportiv la cursuri! Funcția va fi inclusă în dosarul de licențiere pentru Liga 1 și competițiile UEFA

7 februarie 2024 | Liga 1

Daniel Șchiopu este actualul Director Sportiv al FC Botoșani

Propunerea pentru introducerea unei funcții noi în structura organizatorică minimă necesară cluburilor care solicită licența pentru Liga 1 și celor participante în competițiile europene a fost aprobată în ședința Comitetului Executiv din 30 ianuarie 2024.

Începând cu procesul de licențiere pentru sezonul 2025 – 2026, solicitantul de licenţă, participant la Campionatul Național Liga 1 la momentul solicitării licenței de Liga 1 / UEFA, trebuie să aibă un Director Sportiv calificat, confirmat ca Director Sportiv de către FRF prin absolvirea cursului de Director Sportiv sau a unui curs echivalent, care să se ocupe de următoarele probleme ale solicitantului de licență (îndeplinirea acestui articol va fi verificată începând cu luna martie 2025, pentru licențierea aferentă sezonului competițional 2025 – 2026):

  • supravegherea întregii activități fotbalistice a clubului;

  • identificarea țintelor pentru transferuri, în funcție de strategia clubului;

  • tranzacționarea, recrutarea și planificarea lotului;

  • recrutarea, gestionarea și dezvoltarea personalului de antrenori;

  • tranziția tinerilor din academie către prima echipă.

Academia Națională de Fotbal organizează înscrieri pentru cursul de Director Sportiv, care va fi realizat în parteneriat cu compania belgiană Double Pass. Înscrierile se pot face până pe 23 februarie!

Cursul de Director sportiv va fi un program intensiv, de aproximativ un an, structurat în nouă module de lucru (cinci module în format fizic – de câte trei zile – și patru în format online), și va avea loc în perioada 19 martie – 28 noiembrie 2024. Formarea va fi organizată și în 2025 și 2026.

Temele studiate în cadrul cursului vor include atât noțiuni introductive despre rolul și responsabilitățile directorului sportiv, dar și aspecte care țin de management, leadership, viziune fotbalistică și date, inovare și tehnologie.

Prima ediție a cursului este dedicată celor 16 cluburi din Liga 1, deoarece din sezonul 2025-2026 intră în vigoare modificarea din regulamentul de licențiere care specifică obligativitatea acestui rol în organigrama acestor cluburi. Echipele din Liga 1 trebuie să trimită câte un reprezentant la această formare, iar alte 4 locuri sunt dedicate cluburilor din Liga 2 (departajate în funcție de dreptul de promovare și/sau locul din clasament la momentul departajării, adică 26 februarie).

În cazul în care un club promovează din Liga 2 în Liga 1 fără a avea în organigramă un absolvent al acestui curs, clubul primește o dispensă de un an dacă înscrie Directorul Sportiv la ediția din 2025. Fiecare club poate trimite maximum un reprezentant la această formare.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: