Fotbalistul de la FC Botoșani, cu doar 22 de minute jucate în campionat, ajuns titular in prima ligă din Austria

16 ianuarie 2024 | Liga 1

Paul Mensah during the football game between Sepsi Sfantu Gheorghe and AFC Botosani, Liga 1, Leg 7, played in Sfantu Gheorghe, Covasna, Romania, Sunday, 29 August 2021. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images)

FC Botoșani a fost timp de 10 ani de zile o rampă de lansare atat pentru tinerii fotbalisti, cat si pentru cei cu experienta care au trecut prin momente mai putin placute in cariera. 

Sub comanda fostului antrenor Marius Croitoru, FC Botosani a facut profit cu jucatorii adusi la club gratis si vanduti mai apoi pe sume importante. Sunt insa si cazuri cu jucatori care nu au fost pusi in valoare, astfel ca au fost dati afara, avand rezultate la alte echipe.

Unul dintre ei este ganezul Paul Mensah, de care nu multi botosaneni au auzit. Este de inteles, pentru ca mijlocasul ofensiv a bifat doar 22 de minute in campionat, in sezonul 2021/2022, intr-o partida cu Sepsi Sfantul Gheorghe. Avea 22 de ani si avea o cota de piata de 200.000 de euro atunci cand a semnat cu clubul botosanean. A fost mai mereu in afara lotului, bifand inca 66 de minute intr-un meci de Cupa Romaniei.

Cota tanarului fotbalist a scazut la 50.000 de euro, astfel ca dupa doar 6 luni acesta a fost dat afara.

Mensah a ajuns in Austria, la echipa de liga secunda Blau Weiss Linz, iar returul sezonului 2021/2022 a bifat 13 meciuri si 3 goluri. In sezonul urmator a devenit om de baza in echipa austriaca, reusind sa promoveze in prima liga, dupa 30 de partide jucate, 3 goluri si 5 pase de gol.

In actualul sezon, Paul Mensah are 20 de partide jucate si 3 goluri marcate, ajungand la o cota de piata de 400.000 de euro la 24 de ani.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: