Ioan Ovidiu Săbău, antrenorul Universității Cluj: „Trebuie să ridicăm capul sus, pentru că FC Botoșani este o echipă care nu a abandonat lupta”

14 martie 2024 | Liga 1

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Săbău, a vorbit despre abordarea echipei sale înaintea primei partide din Play-Out-ul Superligii României.

Acesta a subliniat importanța învățării din greșelile trecute și a mobilizării pentru etapele următoare.

”Nu putem fi indiferenți la ce s-a întâmplat, dar mergem înainte. Avem nouă finale de jucat și trebuie să ridicăm capul sus, să învățăm din greșelile pe care le-am făcut, să fim concentrați și să înțelegem ce putem pierde”, a declarat Săbău.

Antrenorul a subliniat că, deși lipsesc doi jucători importanți, Oviud Bic și Alexandru Chipciu, echipa trebuie să lupte cu determinare. Obiectivele Universității Cluj pentru acest sezon includ salvarea de la retrogradare și aspirații mari, cum ar fi câștigarea Cupei României și obținerea unui loc la barajul pentru preliminariile Conference League.

„Primul obiectiv este să te salvezi de la retrogradare, pentru că va fi greu pentru toată lumea anul acesta. Apoi să te gândești mai sus, la baraj. Nu poți să stai relaxat până când matematic nu ești salvat de la retrogradare.”, a precizat antrenorul Clujului.

Săbău a recunoscut dificultățile întâmpinate după ratarea Play-Off-ului și a subliniat importanța încurajării și a transmiterii încrederii între membrii echipei.

”Așa cum jucătorii au nevoie de încurajare și noi antrenorii avem nevoie, pentru că și eu eram dărâmat total. Ți-ai făcut niște planuri pe care vrei să le pui în aplicare și se dărâmă tot. E clar că e foarte, foarte greu și acea stare vrei să o ascunzi, dar te simt jucătorii. În primul rând eu trebuia să mă încarc pozitiv, apoi să transmit încredere jucătorilor.”, a mai spus Săbău.

Despre meciul cu FC Botoșani, antrenorul a menționat că va fi o confruntare dificilă, însă cu toate acestea se așteaptă ca la o victorie în partida de mâine.

„Ma astept ca jucatorii sa fie concentrati si sa castigam cu Botosani, pentru ca esti echipa favorita, dar am văzut meciul cu Farul. Farul a avut jumătate de ocazie, iar FC Botoșani este o echipă care nu a abandonat și are încredere că poate prinde măcar un loc de baraj și se luptă. Este o echipă bine organizată. De când a venit Andone, echipa arată foarte bine. În Play-Out nu o să vedem meciuri spectaculoase. Va fi foarte greu. E prea mare presiunea, nimeni nu riscă, vor fi meciuri închise, să nu primești gol.”, a încheiat Ioan Ovidiu Sabău.

Partida dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani va avea loc vineri, de la ora 17:30, pe Cluj Arena.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: