Schimbare majoră în SuperLiga! Regula care se va pune în aplicare începând cu primul meci al acestei etape

18 ianuarie 2024 | Liga 1

Cluburile din România vor fi supuse unei noi reguli începând cu ianuarie 2024. În urma unei discuții pornite de LPF, cei de la FRF fac o schimbare majoră în SuperLiga. Astfel, se va modifica numărul jucătorilor aflați pe banca de rezerve la meciurile din campionat.

În urma discuțiilor avute în vara lui 2023, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis ca de la începutul lui ianuarie 2024, toate cluburile din primul eșalon să aibă câte 12 jucători pe banca de rezerve, în loc de 9.

Decizia trebuia luată chiar de la începutul acestui sezon de campionat. Dar nu toate formațiile puteau să îndeplinească acest lucru, din cauza infrastructurii. Astfel, cluburile au avut timp 6 luni să se pună la punct pentru a respecta noul regulament. Așadar, începând cu duelurile din etapa 22, vom vedea că băncile de rezerve vor avea 12 fotbaliști.

“În ședința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc azi, 13 iulie 2023, s-a stabilit mărirea numărului de jucători de rezervă, începând cu 1 ianuarie 2024. Ca urmare a solicitării LPF, s-a dezbătut în ședința de azi posibilitatea de a mări numărul de jucători ce pot fi trecuți pe foaia de joc.

Având în vedere că în acest moment există stadioane în țară ce au probleme de infrastructură, în ceea ce privește numărul de locuri pe banca de rezerve, iar sezonul de Liga 1 va debuta mâine, 14 iulie, s-a decis amânarea intrării în vigoare a acestei decizii. Acest lucru se va întâmpla la data de 1 ianuarie 2024. Astfel, începând de anul viitor cluburile de Liga 1 vor putea trece pe foaia de joc 23 de fotbaliști, 11 titulari și 12 jucători de rezervă”, a transmis FRF.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: