Radu Drăgușin a fost anunțat oficial ca noul jucător al lui Tottenham: „Enter the Drăgușin” – FOTO, VIDEO

11 ianuarie 2024 | Sport

 Radu Drăgușin (21 de ani) a fost prezentat oficial la Tottenham. Prima parte a prezentării a fost un teaser, a urmat un video, cu mesajul „Enter The Drăgușin”, apoi anunțul oficial pe site-ul clubului englez.

Drăgușin a semnat până în iunie 2030 cu Spurs și a costat 25 de milioane de euro, plus alte 6 sub forma unor bonusuri.

„Suntem încântați să anunțăm transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa, echipă din Serie A, sub rezerva autorizării internaționale și a unui permis de muncă. Internaționalul român a semnat un contract cu clubul, care va dura până în 2030, și va purta tricoul cu numărul șase. 

Născut în capitala României, București, fundașul central și-a petrecut primii ani de viață la echipele locale Sportul Studențesc și Regal Sport București, înainte de a face pasul în Italia, în 2018, pentru a juca la Juventus. 

Sosit la «Bătrâna Doamnă» la 16 ani, Radu a avansat rapid prin echipele de tineret din Torino, jucând pentru echipa Under-23 – care concurează în Serie C – la vârsta de 17 ani, înainte de a-și face debutul profesional și european la 18 ani, în decembrie 2020, cu o apariție de pe bancă în victoria lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League cu 3-0 împotriva lui Dinamo Kiev – un meci în care a jucat alături de Rodrigo Bentancur și Dejan Kulusevski

Debutul său în Serie A a urmat la scurt timp, când a bifat o apariție împotriva celor de la Genoa, în aceeași lună”, a transmis Tottenham în prima parte a prezentării, pe site-ul clubului.

„După patru apariții în prima echipă, în acea campanie de debut, el s-a alăturat unei alte echipe din Serie A, Sampdoria, sub formă de împrumut, înainte de sezonul 2021/22, unde a jucat 15 meciuri înainte de a semna cu US Salernitana 1919 la începutul anului 2022, pe care a ajutat-o să supraviețuiască retrogradării din Serie A în primul sezon în care a revenit în prima ligă italiană din 1999.

La jumătatea sezonului, «Grifonul» a mutat pentru a face transferul lui Radu permanent, iar el a continuat să se dezvolte în Liguria, deoarece a jucat fiecare minut din actuala campanie până acum, marcând de două ori, în timp ce Genoa a avut un început încurajator de sezon în prima ligă.

Pe plan internațional, după ce a progresat în echipele de tineret ale României, jucătorul de 21 de ani a primit prima sa convocare la echipa de seniori în martie 2022 și a debutat în aceeași lună într-o confruntare amicală cu Grecia lui Gus Poyet, jucând alături de Vlad Chiricheș în centrul apărării. Până în prezent, el a bifat 13 selecții”, a mai transmis Tottenham.

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: