Topul celor mai periculoase județe din România! Vasluiul e lider, urmat de Tulcea!

11 august 2023 | Local

Legendele urbane legate de violența vasluienilor par să aibă un sâmbure de adevăr. Un studiu recent plasează județul pe primul loc din țară în privința incidentelor violente încheiate tragic. De altfel, în zona de est a țării s-a înregistrat cea mai mare rată a criminalității, în perioada 2011-2020.

O echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și specialiști de la Direcția de Statistică au făcut o analiză pentru a determina dacă există o legătură între rata omuciderilor și nivelul de trai. Au luat în calcul toate faptele de acest fel care s-au petrecut în perioada 2011- 2020.

Vaslui este județul în care au avut loc cele mai multe astfel de incidente. Media este de 4,49 la suta de mii de locuitori. Prin comparație, judetele Timis si Arad sunt cele mai sigure din acest punct de vedere, rata omuciderilor, în același interval de referință, a fost mai mică de 1 la suta de mii de locuitori.

Cele mai multe astfel de situații s-au înregistrat în mediul rural. După Vaslui, în topul județelor cu o criminalitate crescută, se mai situează și Tulcea și Galați, însă top 10 este completat de județe din Moldova, cu precădere, Botosani, Neamt, Galati, Braila și se mai regăsesc două județe din Oltenia, Olt și Dolj.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: