Cum stau cluburile de Liga IV-a in mediul online în anul 2023 si cum au evoluat în ultimii 15 ani – FOTO, VIDEO

8 noiembrie 2023 | Liga 4

Tehnologia a avansat in ultimii ani, iar cluburile de fotbal amator pot profita de asta pentru a-si atrage sustinatori, insa putine o fac. In articolul de astazi va prezentam o situatie a echipelor de Liga a IV-a in mediul online.

In urma cu 15 ani, AS Roma a fost primul club de fotbal din Liga a IV-a botosaneana cu site oficial. Acolo apareau informatii despre echipa, lot de jucatori, meciuri, cartonase galbene, marcatori, concurs de pronosticuri si multe altele. Doar echipele de prima liga se puteau lauda cu asa ceva.

AS Roma din Botosani, club sustinut pe atunci de Gică Tăbultoc, a fost prima echipa de Liga a IV-a din Romania cu imn oficial, pentru care s-a platit la acea vreme in jur de 500 de euro (video jos).

Tot AS Roma a fost primul club din campionatul judetean din Botosani care filma fiecare meci si imediat dupa erau publicate rezumatele partidelor din campionat. Chiar daca era o echipa mica de judet, AS Roma de Botosani era cunoscuta in toata tara. Au aparut numeroase articole in presa vremii, atat in ziarul PROSPORT (click aici), site-ul SPORT.RO, cat si in ziarul LIBERTATEA.

Romanii au fost primii din toata Romania care au publicat fotografii 3D, dupa ce Steaua Bucuresti a fost primul club ce s-a filmat 3D.

Odata cu trecerea anilor si cu aparatia retelelor sociale, cluburile de Liga a IV-a au inceput sa-si creeze pagini unde sa anunte partidele ce urmeaza sa le dispute, fotografii de dupa jocuri, etc. Insa, unele cluburi au renuntat imediat dupa ce si-au creat contul, in timp ce altele au evoluat.

De exemplu, Viitorul Albesti si-a creat cont pe Facebook in anul 2019, insa de atunci nu a facut nici macar o postare. AS 2000 Bucecea are o pagina creata pe Facebook, insa ultima postare este din 2020, atunci cand baza sportiva actuala nu era construita.

Soimii Baluseni are un cont creat in anul 2013 si asa a ramas de atunci. In anul 2023, cand orice persoana detine un telefon smart, tehnologia e putin complicata pentru unii.

Nu acelasi lucru se poate spune despre AS Unirea Saveni, care are pagina de Facebook foarte activa, avand o alta pagina si pentru juniorii clubului.

FC Sulita nu are cont oficial de Facebook, dar are creat un grup, acolo unde locuitorii comunei sunt informati despre rezultatele echipei si tot acolo sunt publicate fotografii. Partizanul Tudora are pagina de Facebook, insa postarile sunt foarte rare. Ultima postare este inaintea meciului cu Viitorul Albesti, iar penultima din luna iunie 2023. Sportivul Trusesti are si ea Facebook, dar doar distribuie postarile presedintelui AJF Botosani, Bogdan Zanfirescu.

Campioana Unirea Curtesti sta foarte bine la acest capitol. La finalul fiecarei etape, pe pagina de Facebook a clubului apar fotografii de la meci, echipa de start, marcatori, dar si declaratii ale oficialilor.

Si nou-promovata Viitorul Borzesti publica fotografii, video si informatii despre meciuri de cand era in Liga a V-a.

Campioana in mediul online este Prosport Varfu Campului, care din acest an transmite LIVE toate partidele echipei, atat de acasa, cat si din deplasare. Sustinuti de o firma de pariuri sportive, liderul Ligii a IV-a are doua conturi de Facebook, dar si site oficial (apasa aici).

Acolo sunt publicate cronici ale partidelor dar si interviuri. In plus, la unele partide acasa, clubul ofera gratis suporterilor mici si bere.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: