Ziua Iei a fost sărbătorită la Complexul Muzeal Botoșani, într-o atmosferă de vis – FOTO, VIDEO

23 iunie 2024 | Local

Astăzi, într-o atmosferă deosebită și plină de tradiție, s-a desfășurat evenimentul „Ograda cu ii și sânziene” la Complexul Muzeal Botoșani.

Începând cu ora 16:00, publicul a fost invitat să sărbătorească Ziua Iei, cu o zi înainte, într-un cadru pitoresc și autentic, în aer liber, spectatorii așezându-se pe baloți de paie.

Evenimentul a reunit personalități și artiști locali, care au contribuit la crearea unei zile memorabile.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Creație Botoșani, sub conducerea managerului Iustina Irimia-Cenușă (foto jos), care a reușit să aducă împreună o diversitate de talente și să creeze o atmosferă de sărbătoare autentică.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) este instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, astfel că la eveniment a fost prezenta si presedintele Doina Elena Federovici, dar și subprefectul județului Botoșani, Cristina Bresug.

La Complexul Muzeul Botoșani, creat de domnul Gheorghe Iavorenciuc, a fost prezent si cel mai nou TAZAUR UMAN VIU al județului nostru, in persoana domnului Dumitru Gânga (foto jos) din comuna Cristesti.

De asemenea, cateva doamne care au participat la cursul de cusut organizat de Centrul de Creație Botoșani, și-au prezentat lucrările. Expoziția colectivă de tablouri, realizată de elevi sub coordonarea doamnei prof. Alina Gavril, a adăugat un plus de culoare și originalitate evenimentului.

Programul artistic a fost variat și a cuprins momente de muzică și dans tradițional. Ansamblul „Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu”, Gabriel Treteag, Didi Cojocariu, Mihai Asăvoaie, Anda Hârjoi, Antonia Gavril, Denisa Măntăluță, Șerban Ilaș, Anastasia Ailoaie, Mariana Ichim Hodan și Alessia Maxim au încântat publicul cu momente artistice deosebite.

Grupul vocal al CJCPCT Botoșani, format din Andreea Tîrnaucă, Iustina Lipovanu, Gabriela Simionesei, Daria Leancă și Gabriela Dumitru, au cântat piesa ”HAI LA BOTOȘANI”, ajuns un imn al județului nostru, lansată de Fetele din Botoșani.

Doina Lavric Parghel, cunoscută pentru pasiunea sa pentru tradițiile românești, a fost prezentă și a încântat audiența.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata interviurile topBT: